Klub-knjižara Giardini 2: Predstavljanje knjige LEA RAFOLTA „VIRUS IN FABULA“ na terasi Dvojke

Program Kluba-knjižare Giardini 2 nastavlja se u ponedjeljak, 24. kolovoza u 21 sat na terasi caffe bara „Dvojka“ gdje će svestrani znanstvenik i autor Leo Rafolt govoriti o svojoj novoj knjizi „Virus in fabula“.

U toj knjizi Leo Rafolt iz različitih rakursa promatra situaciju nastalu oko koronavirusa. Maša Kolanović u osvrtu na knjigu napisala je: „Iako se trendovi mijenjaju, donekle je rijedak slučaj da se znanstvenici društveno-humanističkih usmjerenja hvataju u koštac s vrućom stvarnošću i to na način da paralelno s pojavom nekog fenomena nikne cijela monografija o tom fenomenu“.

Leo Rafolt je teatrolog i teoretičar što svakako mnogo govori o njegovim širokim interesima. Za svoja postignuća nagrađen je 2008. Državnom nagradom za znanost, 2009. Godišnjom nagradom Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Nagradom „Judita“. Usavršavao se na brojnim europskim i azijskim sveučilištima, a od 2017. voditelj je Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti te suradnik Znanstveno-istraživačkog centra za postjugoslavenske prostore na sveučilištu u Varšavi. Autor je sedam znanstvenih knjiga, priređivač jedne antologije, dvije autorske knjige, dva zbornika i jednog dvotomnog leksikona. Područje njegova interesa su izvedbeni studij, transkulturalizam, somatski studiji, nove dramaturgije, neuroznanost i izvedba.

Promociju će voditi Nevena Trgovčić. Knjigu „Virus in fabula“ izdao je nakladnik MeandarMedia.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum