Ljeto u Dnevnom – Koncerti u dvorištu Rojca

Sara Renar, Klinika Denisa Kataneca, Freaktion, Jonathan i Popka&Maer

• Program Ljeto u Dnevnom – Koncerti u dvorištu Rojca nastavlja u petak, 21. kolovoza, a nastupat će Sara Renar, Klinika Denisa Kataneca i Freaktion. U subotu, 22. kolovoza na programu su nastupi Jonathana te Popke&Maera. Ulaz je zakazan za 19.30, a koncerti počinju u 20.30 sati.

Koncertne večeri održat će se u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Broj posjetitelja je ograničen stoga se ulaznice mogu osigurati od utorka, 18. kolovoza, isključivo preko Entrio platforme na ovoj poveznici.

Sara Renar nagrađivana je zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Album “Djeca” je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. “Tišina” iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album “Gdje povlačiš crtu” odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni ¡svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regiji.

Klinika Denisa Kataneca najnoviji projekt kantautora Denisa Kataneca dolazi nam iz Zagreba. Svojim je pjesmanma,emocionalno nabijenim, intimnim i introspektivnim ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10 i više godina. Klinika Denisa Kataneca krenula je s radom prije dvije godine, a Denisovi tekstovi oplemenjeni su glazbom njegovih prijatelja i kolega. Sinergija nastala u Klinici dodala je dodatnu dimenziju njegovoj glazbi i pokrenula nezaustavljivu lavinu izvrsnog glazbenog materijala. Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

Freaktion, alternativni rock band školaraca iz Pule, sviraju godinu dana, a sadašnja postava broji četiri člana: Gabriel Radović na gitari, Vasja Šumonja na bas gitari, Toni Drandić na bubnjevima i Maja Šebelić na vokalu. Kažu da su im uzori Muse, Radiohead, RHCP, Pink Floyd i Arctic Monkeys.

Jonathan, već poznat pulskoj publici, čini pet bliskih prijatelja iz Rijeke, čiji su se putevi sudarili 2011. Njihova instantna kemija omogućila je lako kreiranje novog zvuka kojim ovi iskusni glazbenici ruše geografske i lingvističke granice. Njihova glazba najbolje se može opisati kao optimizam promatran mračnim lećama. Prisutan je iskreni ton boli i nemira u skoro svim pjesmama, što omogućuje pankersku vibru, kao i navalu energije i nade koja vas ne ostavlja ravnodušnima.

Dino Popović Popka, mladi je pulski kantautor koji se s glazbom krenuo baviti 2008. godine u bendu Hombe gdje je kao tekstopisac, skladatelj i glavni vokal “kalio” svoje prve muzičke korake. Kroz nekoliko godina djelovanja svirali su na koncertnim mjestima poput Uljanika, Monte Paradisa, tvrđave Fort Casoni Vecchi, lokalnim gitarijadama te snimili nekoliko demo pjesama (“Podsjeti me”, “Predstava”, “Čovjek bez imena“). Nakon rada u bendu Hombe, 2013. priključuje se pulskoj rap skupini Via Luče kao vokal i tekstopisac. Singlovima “Dobrodošli u Pulu”, “Ne da mi se”, “Ča si yiaa” i “Ako padneš” izazvali su solidnu pažnju kod lokalne publike, a svi ti singlovi nalaze se na albumu “U zemlji čudesa” koji je objavljen 2014. godine. Naalbumu su kao gosti sudjelovali i razni akteri sa pulske scene poput Franka Krajcara, Todora, Larre Stanisse, Deana Bakića, Nechaka, Scrille, Loca, Alje Rookija te producenata poput Shekya, D.J. Kool – S itd. Zbog potrebe za eksperimentiranjem, istraživanjem i iskušavanjem u raznim drugim glazbenim pravcima 2017. se upušta u solo vode te želi prošarati raznim žanrovima poput punka, reggae – a, bluesa, etna, psihodelije itd. Trenutno priprema solo EP i zajednički album sa pulskim kantautorom Maerom koji bi trebali biti objavljeni 2021. godine.

Maer (pravo ime Valter Milovan) pulski je glazbenik i znanstvenik. Nastupao je po Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji te objavio tri albuma: „Neradni dan“ (2012.), „Hereza“ s Liviom Morosinom (2018.) i „Žuti bog“ (2020.). Albumi su mu raznovrsni i žanrovski neodredivi – od minimalizma i akustike do elektronske glazbe i reggae stilizacija. Surađivao je s nekoliko priznatih glazbenika među kojima su kompozitorica Olja Jelaska, producent Livio Morosin i jazz gitarista Boro Lukić. Album „Hereza“ (s Morosinom) bio je nominiran za najbolji album alternativne glazbe za 2018. godinu.

Program Ljeto u Dnevnom /Koncerti u dvorištu Rojca realiziran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum