DEVETO I POL IZDANJE VLADIMIR SKATE FILM FESTIVALA (26. – 27. rujna)

Vladimir film festival za ovogodišnje izdanje u epidemiološkim uvjetima umjesto desetog, jubilarnog rođendana najavljuje drugačije, deveto i pol festivalsko izdanje. Podsjetimo, Vladimir film festival prepoznat je diljem svijeta kao jedinstvena manifestacija koja je specifično okrenuta skateboarding kulturi, žanrovskom filmu (skate-videa) i prezentaciji nezavisnih, DIY projekata. Festival svake godine u Fažani i Puli okuplja poznata imena svjetske skateboarding scene, a publiku mu čini više stotina zaljubljenika u audio-vizualnu skateboarding produkciju koji krajem rujna sa svih strana svijeta dojmove razmjenjuju upravo u Fažani.

O ovakvim brojkama, nažalost, ove godine neće biti riječi jer to, jednostavno, ne dozvoljava još uvijek aktualna pandemijska situacija. Organizatori festivala odlučili su stoga u ovoj “polu” godini realizirati “polu” festivalsko izdanje koje će se održati od 26. od 27. rujna. Program manji kvantitetom nije manji i kvalitetom pa ni ovoga puta neće izostati svjetske i hrvatske premijere filmskih uradaka. U dva festivalska dana prikazat će se ukupno dvanaest filmova koji dolaze iz Francuske, Italije, Njemačke, Finske, Bugarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

„Program počinje skate sessionom u subotu, 26. rujna u 17 sati u DIY Skateparku 4 na otvorenom, odnosno u šumici kod Prostora urbane kulture Kasarna. Na istom mjestu od 20 sati održat će se projekcije devet skate-videa i dokumentarnih filmova među kojima se ističe bugarski film „Vid na život 2020“ Amnesia produkcije s obzirom na to da će ekipa filma doputovati iz Bugarske i gostovati na festivalu. Između ostalog ističe se i finski dokumentarac „What you did there was amazing“ redateljica Oona Markkanen i Ines Särkkä u čijem su središtu glasovi skejterica kojima skate nije hobi već način života. Prikazat će se i zanimljiv projekt „SHIT PIE“ Hane Piščević i Nebojše Resanovića koji je nastao spontano u trenutku kada je vlast u Srbiji uvela policijski sat tijekom korona-krize i kada su se mnoge ulice ispraznile, prometnice opustjele i time se otvorili mnogobrojni prostori za skejtanje.

„U nedjelju, 27. rujna program će se tradicionalno održati na Brijunima kada će uslijediti i središnji događaj ovog polovičnog izdanja – premijera hrvatskog dugometražnog skate-videa „Finta“, splitskog autora Dina Cocea, koji je na filmu je radio punih šest godina. Posebnost filma leži u inovativnom pristupu snimanja i korištenja video opreme te u specifičnim idejama i rješenjima pri realizaciji skate-trikova. Program na Brijunima počinje u 20 sati kada će se prije spomenute premijere prikazati i dva kratkometražna filma među kojim je i njemački film „Ahlan Wa Sahlan“ („Dobro došli“) sniman u Jordanu. Autorima Jonasu Streckeu i Oskaru Ongu u fokusu filma su u jednakoj mjeri talentirani mladi jordanski skejteri i srdačni, gostoljubivi ljudi iz Ammana te njihovo okruženje i neposredno povezivanje sa strancima“, navode organizatori.

Organizirani polazak brodom na Brijune zakazan je u nedjelju u 18 sati s redovnog polazišta u Fažani te uz simboličnu cijenu karte. U slučaju kiše projekcije se iz Ljetnog kina na otvorenom sele u Kongresnu dvoranu hotela Neptun.

Festival organizira Skateboard klub August Šenoa, a podupiru i potpomažu Općina Fažana, Istarska županija, Javna ustanova NP Brijuni, Javna ustanova Pula Film Festivali i Kino Valli, Komunalac Fažana, Sport4Vallues i Turistička zajednica Fažana.

PROGRAM

26. 9. / Subota / Fažana — Kasarna (Skatepark 4)

17:00

Skate Session

20:00

PROJEKCIJE FILMOVA

Utopia – Vantte Lindevall

Sve il ništa vol.4 – Sunshine crew

Prosperitet na cesti v Gameljne – David Milosavljević

Vid na život 2020 – Amnesia

Straight form rural Pannonia – Original copy

What you did there was amazing – Oona Markkanen i Ines Särkkä Sidecar

Sidecar – Valeri Rosomako

Shit pie – Hana Piščević i Nebojša Resanović

Bootleg – Dumb skateboards

27. 9. / Nedjelja / Fažana — Nacionalni park Brijuni

18:00

Polazak brodom iz Fažane

20:00

PROJEKCIJE FILMOVA

Treasure Island – Guillaume Périmony

Ahlan Wa Sahlan – Jonas Strecke / Oskar Ong

Finta – Dino Coce

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum