Novi termin predstave „One“ u Istarskom narodnom kazalištu

Zbog velikog interesa publike plesna predstava „One“ igrat će i u srijedu, 30. rujna u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Koreografkinja predstave je Andrea Gotovina u suradnji s izvođačicama. U plesnoj predstavi igraju: Alja Erjavec, Donata Butković, Karla Medakov, Lana Crnogorčić, Melissa Malešević, Mirjana Andrić, Nina Peruško, Nola Kliček i Tara Buić. Autor glazbe je Carlos Andres Fagin, a song je napisala i otpjevala Lana Crnogorčić. Kostimografkinja je Desanka Janković, a oblikovanje rasvjete potpisuje Dario Družeta.

„Predstava inspirirana odrastanjem… U svijetu odrastanja nailazimo na prekretnicu, raskršće jednako trenutku u kojem uočavamo promjene u sebi i oko sebe. S melankolijom se osvrćemo na djetinjstvo, ne primjećujući da ono zapravo i dalje traje. Borimo se, tražimo, strahujemo i nadamo se, ali… one ne odustaju. One grade, … sanjaju… čekaju… Dugo čekaju. One padaju. One vrijede svake sekunde. One vole i one su voljene. One su svoj prošli strah, i buduća ambicija. One su netko nekome, nečiji razlog, jedinstvene… One su usamljene. One su prijateljice, kćeri i sestre. One su vječne. One nisu nevidljive, bezgrešne i bezimene. One nisu zamah u samo jednom smjeru, niti trenutak vrijedan prolaska. One nisu savršene. One su prekrasne, tako prekrasne. One su prvi poljubac, djevojčice u tijelu boginje. One su prvi prekid i nečija bol. One su osmjeh, podsjetnik. One su sve što nešto znači“, piše u opisu predstave koji završava zahvalama donatorima misli, sjećanja, osjećaja, ispisanih i izgužvanih stranica…

Premijera je održana u subotu 26. rujna dok su reprize na programu 28. i 29., a sada i 30. rujna također u 20 sati. „One“ će gostovati i na varaždinskom Kliker festivalu u petak 2. listopada.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum