Projekcija „ZAGREBAČKOG EKVINOCIJA“ U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske Filmske tvornice nastavlja programsku sezonu projekcijom dugometražnog igranog filma „Zagrebački ekvinocij“ redatelja Svebora Mihaela Jelića u srijedu, 30. rujna, u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Nakon projekcije uslijedit će razgovor na temu filma s autorom putem Zooma kojeg će moderirati voditeljica Kluba i promocije PFT-a Dina Cvek.

Tema filma je noćni život grada Zagreba, a priču pričaju upravo mladi za mlade. Zanimljivo kod ovog projekta je, osim što je ekipa filma izuzetno mlada, što je film realiziran s gotovo nula kuna, a financije koje su imali na raspolaganju skupili su putem crowdfunding (Indiegogo) kampanje i iskoristili ih za, kako piše i u samom filmu, sendviče tijekom snimanja.

„Šest prijatelja organizira party uoči proljetne ravnodnevnice. Da bi party uspio, neophodne su im tri komponente: alkohol, trava i dobra glazba. Zato Kači i Mrva idu do Močvare po Miki Solusa i cugu, Blagi i Luna idu “riješit”, a Lena i Maša odlaze u legendarni stan u Kneza Borne 10 pripremiti sve za dolazak ekipe. Čuli su da je to stan koji je neki lik, kad je otišao iz države, ostavio mladima da se slobodno u njemu okupljaju i partijaju. Šestorki to zvuči predobro da bi bilo istinito… ali to ih ne sprječava da tu priliku iskoriste. Kako izgleda inače američki “party gone wrong” u kontekstu zagrebačke mladeži, i to one generacije vezane za trep glazbu, dok cijelu atmosferu noćnog života upotpunjuju High5, Krankšvester, Palac, Splinter Sven, Buntai, Lollobrigida, Mimi Mercedez…? Svi koji su noćni život provodili u Zagrebu prepoznat će kultne momente kao što su kupovanje cuge u Konzumu na Glavnom, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerte u Močvari, okupljanje kod Džamije… Dobra stara vremena kad Džamija nije bila “ošišana”, a Uber nije bio pod državnim regulacijama! A što kada na party dođu svi osim onih koji su pozvani, svi dileri su pali, nema se para za cugu, a u priču se još upletu i kontrolori ZET-a I policija…?“, piše u opisu filma.

Film je nastao u produkciji CEFGI-ja (Camera eye FGI), kreativnoga kolektiva iz Zagreba. Glumačku postavu filma čine Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić, Patrik Gregurec, Mislav Živković i Tin Blagojević, ali osim njih i gomile mladih statista, u Zagrebačkom ekvinociju glume i poznati glumci poput Ozrena Grabarića, Ksenije Marinković, Dade Ćosića, Gorana Grgića i Tomislava Ćurkovića.

Ulaz na projekciju je besplatan. Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum