Art Panoptikum XXV u GRADSKOJ RADIONICI

Dvadeset i peto po redu, a ujedno i posljednje ovogodišnje predavanje u edukativno-informativnoj seriji Art Panoptikum posvećenoj pregledu suvremene umjetničke produkcije u području vizualnih umjetnosti nastavlja se na otvorenom vrtnom prostoru pulske Gradske radionice u subotu, 10. listopada u 19 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

U prvoj temi, povodom velike retrospektivne izložbe „Warhol – The American Dream Factory” u muzeju La Boverie u Liegu, govori se o Andy Warholu, popularno radikalnom i radikalno popularnom umjetniku koji je iznova osmislio što bi umjetnost mogla biti u doba ogromnih društvenih, političkih i tehnoloških promjena. Druga tema posvećena je američkoj umjetnici Kiki Smith čija je izložba „Hearing You with My Eyes” otvorena u Musée cantonal des Beaux-Arts u Lausanni. U trećoj temi govori se o Pierre Soulagesu jednoj od izvanrednih ličnosti nefigurativnog slikarstva 20. stoljeća i najpoznatijem živućem umjetniku u Francuskoj čija se retrospektivna izložba „Malerei 1946 – 2019.” otvara u Frieder Burda muzeju u Baden Badenu. Četvrta tema odnosi se na portugalsko-britansku umjetnicu Paulu Rego i njenu izložbu „Obedience and Defiance” u Irish Museum of Modern Art u Dublinu.

U petoj temi predstavlja se jedan od najpoznatijih živućih svjetskih slikara Gerhard Richter povodom retrospektivne izložbe njegovih krajobraza koja je upravo otvorena u Bank Austria Kunstforum Wien. Za šestu temu odabrana je retrospektivna izložba austrijske umjetnice Valie Export otvorena povodom njenog 80-og rođendana u Lentos Kunstmuseumu u Linzu. Sedma tema vezana je uz jednog od najvećih kineskih suvremenih konceptualnih umjetnika Chen Zhena i njegovu izložbu koja se uskoro otvara u galerijskom prostoru Pirelli Hangar Bicocca u Milanu. U osmoj temi riječ je o Camille Walala francuskoj dizajnerici sa sjedištem u Londonu koja je razvila prepoznatljivi plemenski pop stil savršeno prilagođen umjetnosti u javnim prostorima. Na kraju predavanja predstavit će se The Broad Institute iz Cambridgea u SAD i njegov rezidencijalni program za umjetnike koji od 2006. ugošćuje raznolike grupe umjetnika.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se kao dio aktivnosti zagovaračke platforme MI+ te uz financijsku potporu Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum