EX AURO – flamenco-jazz nastup u GRADSKOJ RADIONICI

Glazbeno plesni performans umjetničkog dua Ex Auro kojeg čine Tomaž Pačnik, jazz pijanista i Maria Keck, flamenko plesačica i pjevačica bit će održan u petak, 9. listopada u 20 sati u vrtu pulske Gradske radionice.

Ex Auro je međunarodni plesno-glazbeni projekt (world-jazz-fusion), u kojem su Maria Keck i Tomaž Pačnik spojili svoje ‘zlatne vizije’. Rezultat je to njihovog zajedničkog istraživanja i nevjerojatnog zvučnog putovanja kroz koji na kreativan način u modernim, živim aranžmanima predstavljaju mješavinu flamenka i drugih srodnih egzotičnih glazbenih žanrova. Nastupali su na brojnim pozornicama, a 2020. obilježena je izdavanjem njihovog prvog albuma „Ex Auro“ čije se predstavljanje održalo krajem veljače u Budimpešti.

Maria Keck je mađarska umjetnica koja dugi niz godina živi i radi u Španjolskoj. Proputovala je velik dio svijeta s plesom i glazbom, a kroz razne ansamble i projekte predstavlja tradicionalne i moderne žanrove flamenka i etna. Maria se često na putovanju između Mađarske, Španjolske i Slovenije, gdje osim što razvija mnoge projekte i provodi razne radionice, radi i kao plesačica flamenka u raznim flamenko školama.

Tomaž Pačnik već je dugo dio slovenske i međunarodne glazbene scene kroz suradnju s mnogim izvođačima. Njega najviše definira etno-jazz-fusion grupa Jazoo, koju je osnovao davne 1996. godine, s njom je snimio šest albuma i posljednjih 15 godina s njom uglavnom nastupao u inozemstvu. Posljednjih godina, osim što istražuje poliritmiku, postao je opsjednut i flamenkom, pa je uključen u razne projekte koje ovaj žanr donosi. I premda klavir nije tipičan instrument flamenka, Tomaž vješto ilustrira melodijske i ritmičke posebnosti ove andaluzijske kulture.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Programske aktivnosti Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum