Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ u HUIU galeriji

Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ bit će održana u četvrtak, 29. listopada u 20 sati u HUIU galeriji.

„Cracks that let the light in je serija fotografija koja istražuje mikroprostore – autonomne fragmente prostora u prostoru – koji izmiču svakodnevnoj pažnji u urbanom okruženju i prirodi. Tema novog poglavlja imaginarne knjige vizualnih haikua su pukotine u ekotonima – graničnim područjima između bioloških zajednica. Te pukotine su me oduvijek fascinirale kao primjeri neiscrpne volje za životom jer se u njima se uvijek pojavljuju i bujaju biljke kao neumorni borci za uspostavu ravnoteže između “civilizacije” i prirode na najneočekivanijim mjestima. Izložba se sastoji od 11 fotografija veličine 50 x 70 cm, otisnutih arhivskim pigmentima na SuniJet Decolov M1 materijalu“, piše u opisu izložbe.

Helga Goran multimedijalna je umjetnica, rođena 1968. godine u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu od 1996. godine. Bila je finalistica za nagradu Anthony Harper 2010. Izlagala je slike, crteže, fotografije i video radove u galerijama Novog Zelanda, Srbije, Hrvatske i Austrije. 1995. godine diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. 2007. godine završila je preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Design & Arts College of New Zealand and WCAD, a potom i diplomski (Master) studij likovnih umjetnosti (fotografije) na Sveučilištu Massey u Wellingtonu 2011. Izlagala je na jedanaest samostalnih i više od dvadeset grupnih izložbi. Bavi se fotografijom, videom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Članica je HDLU i HDLUI. Trenutno živi i stvara u Puli.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum