NOEMI RIBIĆ AUTORICA U GOSTIMA KLUBA PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub pulske filmske tvornice program nastavlja s animiranim filmom i autoricom u gostima. U srijedu, 21. listopada u 20 sati prikazat će tri filma mlade pulske autorice – Noemi Ribić. Nakon projekcija će putem video poziva biti organiziran razgovor s autoricom koja trenutno odrađuje praksu u Estoniji. U Klubu će se prikazati tri kratkometražna filma, dva animirana i jedan igrani koji sadrži elemente animacije. Moderatorica večeri je Dina Cvek, a ulaz na projekciju je besplatan.

Popis filmova:

Autorski film „Odrasti u malo drvo“ (5’40”, 2019.)

Igrani film „Saras intime betroelser“ („Sara’s Intimate Confessions“) na kojemu je Noemi imala prilike raditi na razmjeni na Sveučilištu u Voldi, Norveška (22′, 2018.)

Diplomski projekt (4’40”, 2020.?) koji je još uvijek u fazi postprodukcije

Noemi Ribić rođena je 8.10.1995. godine u Rijeci. U Puli je završila Opću gimnaziju 2014. godine te je upisala studij Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na preddiplomskom studiju radila je u medijima animiranog i eksperimentalnog filma, performansa te stripa. Diplomski studij nastavila je na istom odsjeku te je 2018. godine jedan semestar provela na razmjeni na Sveučilištu u Voldi u Norveškoj, gdje je imala priliku biti dio animatorskog tima na diplomskom filmu ”Sarine intimne ispovijesti” redateljice Emilie Blichfeldt. Godine 2019. dovršila je svoj prvi autorski film ”Odrasti u malo drvo” pod mentorstvom Darka Bakliže te u suradnji s pulskim kompozitorom i glazbenikom Lukom Šipetićem. Film je prikazan na mnogim festivalima te je ocijenjen kao Najbolji studentski film na Međunarodnom danu animacije 2019. godine, a na Danima hrvatskog filma ove godine dobio je nagradu za najbolju glazbu. Noemi je na jesen 2020. diplomirala s novim filmom ”Koreografija” koji je trenutno u postprodukciji te je nedavno započela praksu u studiju Eesti Joonisfilm u Talinu.

Obzirom na preporučene mjere (COVID-19), broj mjesta je ograničen pa se zainteresirane moli da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme. Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum