TRASH VEČER U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske filmske tvornice programsku sezonu nastavlja u duhu trasha. U suradnji s varaždinskim Trash Film Festivalom, u srijedu 14. listopada u 20 sati, prikazat će pobjednike ovogodišnjeg 15. izdanja Festivala u četiri kategorije – akcijski, borilački, znanstveno-fantastični i horor. Riječ je o četiri kratkometražna filma, a program će sveukupno trajati sat i pol vremena.

Festival se održao u Varaždinu i trajao je od 9. do 12. rujna. Ove godine produkcija Festivala zaprimila je 1.343 prijave iz cijeloga svijeta, a na Festivalu su prikazana 49 filma. Članovi žirija bili su Daniel Rafaelić (povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac), Luka Hrgović (redatelj, scenarist i montažer) i Dino Julius (redatelj i montažer).

Trash Film Festival je festival niskobudžetnih akcijskih filmova. Tamo se ne prikazuju drame, dokumentarci ili art već je naglasak na zabavnim filmovima, a pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je itekako poželjno. Pobjednici dobivaju nagrade koje se nazivaju Zlatnim motorkama, a iste predstavljaju hommage kultnom filmu „Teksaški masakr motornom pilom“. U žiriju festivala sjede, između ostaloga, i ljudi od struke. Većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama što rezultira nezgrapnošću filmova, ali upravo to publici izmami osmijeh na lice i bude ugodno iznenađenje zbog domišljatosti prilikom realizacije filmova. Neki od propratnih sadržaja Festivala jesu kič zabave, crveni tepih i koncerti.

Prije projekcije filmova publici će se putem video poruke obratiti organizatori Festivala. Ulaz na projekciju je besplatan.

Popis filmova:

Kategorija horor : „The Game“ – Rogger Andriazen (Peru)

Kategorija SCI-FI: „Loop“ – Juan Francisco Perez Villalba (Kolumbija)

Kategorija Borilački: „30 Minutes or… Death!“ – David McGoff (SAD)

Kategorija Akcija: „First Action Hero“ – Jan Haluza (Češka)

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum