Otvorene prijave na ciklus radionica RImiks identiteta

U sklopu programskog pravca Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, udruga Metamedij iz Pule provodi projekt RImiks identiteta, kojim se propituju glazbene zakonitosti tijesnih intervala Istre i Kvarnera, nematerijalne kulturne baštine koja je uvrštena na listu UNESCO-a. Projekt nas odvodi korak dalje od tradicije te kroz izradu neobičnih glazbenih instrumenata od industrijskog i elektroničkog otpada otvara vrata remiksiranju tradicionalnih zvukova.

Kako bismo pripremili glazbenu podlogu za postavljanje zvučne instalacije u prosincu 2020. godine, pozivamo vas na ciklus radionica na kojemu možete naučiti više o tijesnim intervalima, izradi neobičnih instrumenata te remiksiranju. Ciklus radionica obuhvaća predavanja istaknutih umjetnika – Noela Šurana i Tina Dožića – a bit će održan u Omladinskom Kulturnom Centru Palach od 23. do 27. studenog 2020 godine. Rok za prijavu je 17. studeni.

Noel Šuran će u sklopu radionice ‘’Tijesni intervali Istre i Kvarnera’’ istražiti, eksperimentirati i improvizirati dvoglasno pjevanje u tijesnim intervalima. Materijali snimljeni tijekom radionice poslužit će za novu produkciju u kojoj će se posuđivanjem i mijenjanjem nastalih zvukova stvarati novi i kombinirati s elektronskim.

Na radionici Tina Dožića “Ventilatori oscilatori” polaznici će naučiti izraditi svoje elektroničke instrumente od e-otpada. Koristit će se dijelovi odbačenih računala koji će postati oscilatori – osnovni izvori tona sintetizatora zvuka (engl. synthesizer). Točnije, stari ventilatori računala svojim će okretanjem proizvoditi tonove, a umrežavanjem više takvih ventilatora oscilatora polaznici će moći stvarati glazbene harmonije. Oni će naučiti osnove lemljenja, čitanja elektroničkih shema i prenamjene elektroničkog otpada u bučne glazbene instrumente.

Tijekom radionice će za polaznike biti organizirana i prezentacija glazbenog programa Ableton, koja će poslužiti kao DAW platforma za kombinaciju audio materijala i njihovo remiksiranje. Poželjno je da polaznici imaju već određena predznanja o radu u nekom DAW programu te da ponesu vlastito računalo s instaliranim programima u kojima se snalaze.

Radionica uključuje i terensko istraživanje.

Termini održavanja su sljedeći:

  1. 11. 2020. radionica “Ventilatori oscilatori” by Tin Dožić: 17.00 – 21.00 sati
  1. 11. 2020. radionica “Ventilatori oscilatori” by Tin Dožić, praktični i terenski rad: 17.00 – 21.00 sat
  1. 11. 2020. prezentaciju instrumenata i napjeva by Noel Šuran: 18.00 – 20.00 sati
  1. 11. 2020. radionica ‘’Tijesni intervali Istre i Kvarnera’’ by Noel Šuran: 18.00 – 21.00 sat

praktični rad u grupama, snimanje i obrada materijala

  1. 11. 2020. 17.00 – 21.00 sat praktični rad na zvučnim instalacijama, izrada glazbenih remikseva i audio segmenata koji će se koristiti na samoj instalaciji

Radionice se održavaju u Omladinskom Kulturnom Centru Palach, Kružna ul. 8, u Rijeci.

Način prijave je popunjavanjem online obrasca: https://forms.gle/jHgsHqjcwymfjMR39

Rok za prijavu je 17. 11. 2020. godine.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum