Pokretnica – Učionica Mediteranskog plesnog centra u online izdanju

Kreativno-edukativni projekt Učionica Mediteranskog plesnog centra zbog aktualne epidemiološke situacije održava se online putem Zoom platforme pod imenom Pokretnica. Pokretnica će se održati u subotu i nedjelju, 28. i 29. studenoga od 10 do 12 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

Voditeljice su plesne umjetnice i psihologinje Petra Chelfi i Ivana Pavlović. Cilj Pokretnice je upoznati sudionike/ce radionice s plesom i pokretom kao kreativnom umjetničkom formom, ali i snažnim medijem za učenje.

Postoji snažna povezanost između pokretanja tijela, te spoznajnih procesa i učenja. Tijelo koristimo za slušanje, komunikaciju, izgradnju povjerenja i suradnje, za izražavanje emocija. Jedan dio radionice bit će stoga usmjeren na pokret i ples kao medij koji potiče razvoj vještina korisnih za psihofizički razvoj djece i mladih. Drugi dio bit će usmjeren na pobliže upoznavanje plesa kao umjetničke forme koja može inspirirati i motivirati.

Prijave na sudjelovanje u radionici primaju se putem e-mail adrese production@zagrebackiplesniansambl.hr najkasnije do 26. studenog.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link Zoom platforme putem e-maila preko kojeg se mogu uključiti u radionicu. Za radionicu je potrebno odjenuti ugodnu odjeću te osigurat slobodni prostor (minimalno 1,5×1,5m). Dodatne informacije o radionici bit će poslane u mailu.

Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, bez obzira na prijašnje plesno iskustvo.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum