Vedran Štimac izlaže grafike u Rojcu

Izložba grafika “Soba portreta” i intervencija u prostoru „Kome ljeto zvoni“ održat će se 12. studenog, u 20 sati, u unutarnjem dvorištu Rojca, u Puli.

“To su likovi koji su me kroz životne faze inspirirali, koji su poznati, iz opće kulture, iz političkog, znanstvenog, književnog života. I nastojim u njihovom portretu prikazati njihova djela, a samim tim dati neko moje viđenje njih, njihovih djela i života”, kaže ovaj umjetnik i ilustrator.

Nikola Tesla, Ernest Hemingway, Franc Kafka, Fjodor Dostojevski samo su neka od imena koja će biti izložena na ovoj izložbi.

Vedran Štimac je umjetnik i ilustrator koji radi pod pseudonimom Polite BastART. Rođen je u Puli 1991. godine. Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Puli, Štimac se preselio u Ljubljanu, gdje je počeo raditi na doktorskom studiju u političkoj antropologiji na domeni seljačkih društvenih pokreta. Ilustracijom se aktivno bavi od 2014. godine. Postao je prepoznatljiv po svom stilu crtanja koji uspješno kombinira više tehnika ilustracije s velikom pažnjom na detalje i slobodnim izražavanjem. Osim ilustracije, bavi se i uličnom umjetnošću i sitotiskom. U svakoj ilustraciji, bilo na zidu ili papiru, on generira priču o liku i osobi koja stoji iza njega. Umjetnikov jedinstveni interdisciplinarni i intermedijalni pristup daje mu mogućnost da obrađuje različite teme, propitivanjem društvenih odnosa i vrijednosti lika i djela kroz portret ličnosti. Tim angažmanom pokušava uvesti društvene pojave i probleme u javni diskurs.

Izložba se može razgledati do 30. studenog u Dnevnom boravku Rojca, a održava se u sklopu 26. Međunarodnog kazališnog festivala, PUF-a.

Izvor

Leave a Reply


6 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum