21. krug programa Clubture-HR – finalni poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja za 2021. godinu

rok: 04.02.2021

SU Klubtura godišnje objavljuje dva poziva za predlaganje suradničkih projekata ili turneja kroz program Clubture-HR. Ovo je drugi, finalni poziv i on je otvoren za organizacije koje pripadaju području djelovanja Clubturea, a koje dosada nisu provodile suradničke projekte ili turneje kroz Clubture.

SU Klubtura svake godine prijavljuje Clubture-HR program na javna sredstva namijenjena financiranju javnih potreba u kulturi Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Zaklade Kultura nova.

Po završetku procesa namicanja sredstava te nakon prikupljanja prijedloga projekata u drugom pozivu, od svih će predlagatelja biti zatraženo detaljno definiranje prijedloga projekata, a konačnu odluku o tome koji će se projekti i turneje financirati, donijet će zajedno svi predlagatelji i Skupština SU Klubtura u prvoj četvrtini 2021. godine.

„S obzirom na okolnosti uzrokovane širenjem Covid-19 virusa potičemo predlagatelje da u opisnom dijelu prijavnice navedu i mogućnosti provedbe planiranih događanja u otvorenim prostorima. SU Klubtura će tijekom pripreme i provedbe projekata u 2021. godini omogućiti prenamjenu troškova za događanja sukladno epidemiološkoj situaciji. Radi kvalitetnije provedbe procesa planiranja i realizacije projekata preporučljivo je već prilikom prijave projekta u budžet uvrstiti troškove koje se odnose na prilagodbu javnih događanja epidemiološkoj situaciji, gdje je to moguće“, navode organizatori.

Sadržaji koji se predlažu moraju biti u skladu s principima i ciljevima SU Klubtura koji su dostupni u temeljnim dokumentima organizacije. Kroz program Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja podupire se realizacija sadržaja iz sljedećih područja: suvremena umjetnost (vizualna, filmska, izvedbena, književnost, glazbena, itd.) i nove umjetničke prakse; urbana kultura i kultura mladih; novi mediji i tehnologije; interdisciplinarni kulturni projekti, suvremene umjetničke, društvene i kulturne teorije i istraživanja; arhitektura i urbanizam; razvoj kulturne politike i edukacija vezana za gore navedena područja

Suradnički projekt ili turneja prijavljuje se najkasnije do 4. veljače 2021. u 14 sati, isključivo putem online prijavnice. Upute za ispunjavanje online prijavnice dostupne su ovdje.

Izvor

Leave a Reply


− 3 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum