PREDSTAVLJANJE 16. ŠKOLE FILMA I KRITIČKO REŠETO U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Premjera filmova nastalih u sklopu 16. Škole filma Pulske filmske tvornice te Kritičko rešeto s redateljem i filmskim pedagogom Zorkom Sirotićem bit će održani u srijedu, 30. prosinca u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice i online.

Uz stručno vodstvo mentora radionice Katarine Radetić, Lea Gamboca, Sande Letonje-Marjanović i Marka Zdravković-Kunca realizirano je pet kratkih filmova: igrani filmovi „Cijena prijateljstva“ Iris Bijuk, „Oteta djevojčica“ Ane Burić i „Sutra“ Nina Paulina te dokumentarni „Von Trapp i ja“ Olivere Jović i „Ispod Pule“ Jadranke Mitrović.

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić. On će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade.

Premjerno će se prikazati i „rešetirati“ i dva eksperimentalna filma koja su nastala na na prethodnim Školama filma Pulska filmske tvornice, a finalizirani su za vrijeme lockdowna: „Proglas“ koji potpisuju Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek te „Naplavine“ Silvija Belušića.

16. Škola filma počela je u svibnju, a ovogodišnji polaznici su svih životnih dobi: od osnovnoškolaca do umirovljenika. Kao i do sada ona se sastoji od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Polaznici na njoj stvaraju kratke dokumentarne, igrane i eksperimentalne filmove s time da na raspolaganju imaju svu logističku i tehničku podršku. Filmovi, nekim polaznicima prvijenci, razvijali su se ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Pulska filmska tvornica organizira ovogodišnju školu u partnerstvu s MedVid produkcijom, a uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka koji je dostupan na stranicama Pulske filmske tvornice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum