„Kartoline“ u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija serije kratkih pseudo-dokumentarnih filmova „Kartoline“ nastalih prema ideji gosta večeri Igora Bezinovića, filmskog redatelja i pedagoga bit će održana u četvrtak, 4. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

„Kartoline“ su serija od dvanaest petominutnih filmova od kojih svaki portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, riječima autora, “nekonvencionalnim domoljubljem”. Režiju potpisuju Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek i Ante Zlatko Stolica, a serijal je na Danima hrvatskog filma 2019. dobio Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film.

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF.

Ulaz na projekciju je besplatan. Sve koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, moli se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zooma:

https://bit.ly/36yHGHt

Meeting ID: 892 4406 5755

Passcode: 630927

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum