Otvorena izložba Sunčane Brkulj „Inferno“ u HUIU galeriji

Izložba „Inferno“ Sunčane Brkulj otvorena je u četvrtak, 4. veljače u pulskoj galeriji HUIU. Projekt “Inferno” prikazuje devet krugova pakla prema Danteu Alighieriju kroz medij eksperimentalnog kolaža. Nadahnuće iz kojeg je projekt proizišao bili su srednjovjekovni prikazi pakla, nakićeni, uz strah od praznog prostora i velike mase elemenata prikazane na jednom platnu. Kolaži su napravljeni od papira, kartona, vreća za smeće, pribadača, i bilo kojeg drugog materijala iz svakodnevne uporabe.

Neiscrpno slikovit svijet Danteove “Božanstvene komedije” upotrijebljen je kao tematska okosnica iz koje su kolaži nastali potpuno slobodno, eksperimentalnim pristupom i igranjem materijalom, a rezultat je devet kolaža, devet krugova pakla, i devet različitih likovnih atmosfera.

Sunčana Brkulj rođena je 1997. u Zadru. 2016. upisala je Akademiju Likovnih Umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu, gdje 2019. završava preddiplomski studij Animirani Film, te nastavlja s diplomskim studijem kojeg pohađa i dalje. Sunčana je radila na nekolicini animiranih projekata kao animator ili fazer. 2018. radi debitantski animirani film „Osjetljivi Princ“ koji se plasirao na nekolicinu festivala, a najvažnije je spomenuti Pula film festival. 2019. u sklopu studija na Akademiji Likovnih Umjetnosti stvara film “I’M NOT FEELING VERY WELL” koji se, između ostalih festivala, plasirao na Animafest 2020. i Animateku 2019.

Osim animiranim filmom Sunčana se bavi stripom koji je objavljivan u sklopu webzina „Komikaze“ i KAOS collage festivala u Mariboru, te autorskim ilustracijama u raznoraznim medijima, pretežito eksperimentalnom kolažu. Izlagala je na grupnim izložbama kao i tri samostalne izložbe. Od veljače 2020. započinje rad u studiju RECIRCLE. Izložba ostaje otvorena do 23. veljače i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum