Projekcija dokumentarca „Running with the Refugees“ u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija dokumentarnog putopisa po Balkanu „Running with the Refugees“ autora Matije Hajdarhodžića, Kaje Šišmanović i Raifa Šehića bit će održana u četvrtak, 11. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima moderirati će Marko Zdravković-Kunac.

Dokumentarni putopis „Running with the Refugees“ nastao tijekom ljeta 2015. godine, na samom početku izbjegličke krize. Kaja, Matija i Raif krenuli su iz Sarajeva do Thessalonikija s ciljem pronalaska izbjegličkih skupina kojima bi se pridružili na putovanju prema Zagrebu i Schengenskoj granici. Putem su intervjuirali stanovnike zemalja kroz koje su prolazili, bilježeći njihova mišljenja o izbjeglicama, ali i načine života na tim prostorima.

Putopis se može pogledati na kanalu Hayshish produkcije Future Yugoslavia specijaliziranom za različite autorske dokumentarne, granično – dokumentarne i nedokumentarne TV serije i emisije. Pored „Running with the Refugees“ uskoro će se moći pogledati i drugi serijal – „Iz Medike“.

Ulaz na projekciju je besplatan. Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/3rztvK4

Meeting ID: 861 9706 2811

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum