Igor Bezinović Autor u gostima Kluba Pulske filmske tvornice

Aktivist, redatelj i filmski pedagog Igor Bezinović bit će gost Kulba Pulske filmske tvornice u četvrtak, 25. ožujka s početkom u 20 sati. Bezinović će razgovarati o svojim klubaškim početcima, fakultetima, nagradama, svom filmskom stvaranju i blogu Lavandin s okupljenom publikom te sa publikom na Zoomu. Tijekom večeri bit će prikazano pet njegovih filmova, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Igor Bezinović je rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF.

PROGRAM:

 

„Nepovratno“

2009., dokumentarni, 17 min., Restart

Fragmenti želja, stavova i svjetonazora trojice skupljača boca u Zagrebu. Na dnevnoj sakupljačkoj ruti skupljamo boce i impresije.

Snimatelji: Đuro Gavran, Jadranko Marjanović

Montažer: Martin Semenčić

Glazba: Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Damir Kvesić – Kramasonik studio

Dizajner zvuka i mikser: Ivan Mihoci

Izvršni producenti: Saša Balent, Tin Žanić

Producent: Oliver Sertić

 

„Samoupravni film“

2012., dokumentarni, 8 min., Restart

U lipnju 2011. godine radnici brodogradilišta u Malom Lošinju su tijekom dva tjedna snimali svoju radnu svakodnevicu u sklopu Škver Art Festivala. Povodom rasprave o brodogradnji kao hrvatskoj strateškoj nacionalnoj industriji, montirali smo radničke snimke u participativni osmominutni film nazvan Samoupravni film.

Snimatelji: Mladen Mihailović, Igor Toić, Izidor Volpato

Montažerka: Iva Mrkić

Producenti: Oliver Sertić, Vanja Jambrović

Izvršna producentica: Dunja Janković

Slikarica: Anna Ehrlemark

Hvala: Josip Bolonić, Jovica Lončar

 

„Čekanje“

2014., dokumentarni, 3 min.

Radnici koji štrajkaju zbog neisplaćenih plaća i turisti koji su zbog štrajka prisiljeni čekati u koloni. Vrhunac je turističke sezone. Krčki most, Hrvatska. 16. kolovoza 2012. godine.

Redatelj, snimatelj i montažer: Igor Bezinović

 

„Od Kršana do Peroja“

2015., dokumentarni, 6 min. HRT

Film nadahnut Istarskim bordelom muza Drage Orlića, veselim štivom izniklim iz narodnih korijena.

Snimatelj: Danko Vučinović

Montažer: Ivor Ivezić

Snimatelj zvuka: Filip Ledinščak

Producent: Davor Kanjir

 

„Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio“

2020., animirano-dokumentarno-igrani, 19 min., Bonobostudio

Zoki slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju. Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odajemo počast slučajnosti i mašti.

Režija i scenarij: Igor Bezinović, Ivana Pipal

Animacija: Ivana Pipal

Kamera: Ivan Slipčević

Montaža: Maida Srabović

Oblikovanje zvuka: Martin Semenčić

Glazba: Hrvoje Nikšić

Uloge: Đorđe Branković, Petra Zlonoga

Producentica: Vanja Andrijević

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/PFTaugIB

Meeting ID: 818 5650 2144

Passcode: 719496

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum