KLUB – KNJIŽARA GIARDINI 2 POČINJE S AKTIVNOSTIMA

Klub – knjižara Giardini 2 koja je u vrijeme zimskih pandemijskih mjera, radila samo kao knjižara, započinje sa svojim klupskim aktivnostima. Jedan od prošlogodišnjih programa, poetsko – glazbena radionica Pop poet koju je osmislila Slavica Ćurković, dobit će u ožujku svoje drugo izdanje.

„Razmišljajući o tome kako će od svibnja, s dolaskom toplog vremena, biti omogućena nešto veća okupljanja, ekipa Kluba odlučila je tada intenzivirati svoje programe. Na tjednoj razini izmjenjivat će se pulskoj publici već znani programi: Nova knjiga među krošnjama, Klub u klubu, Slavimo pulske festivale. I ove godine, Klub-knjižara Giardini 2, otvorit će svoju Ljetnu pozornicu na kojoj će od 15. srpnja do 1. rujna nastupati naši najpoznatiji pisci, urednici, glumci, scenaristi, kazališni i filmski redatelji, glazbenici. Novost je da će se klupska knjižara u tim ljetnim mjesecima preseliti na otvoreno uz Ljetnu pozornicu i tako oblikovati oazu za Puljane željne knjige i one pasionirane čitatelje koji nam dolaze u goste“, javljaju iz kluba.

Drugo izdanje poetsko-glazbene radionice Pop poet vol. 2. osmišljeno je za grupu od deset polaznika. Sastoji se od trinaest susreta, svaki u trajanju od dva školska sata. Prvih šest susreta vodit će cijenjena i nagrađivana autorica Dorta Jagić, koja već dugi niz godina vodi radionice kreativnog književnog stvaralaštva i pisanja poezije. Drugi dio radionice sastoji se od sedam susreta, a održat će se pod mentorstvom mladog pulskog glazbenika i producenta Marina Morosina. Marino će polaznicama i polaznicima pomoći da svoje stihove zabilježe kao audio materijal dopunjen različitim glazbenim efektima koristeći program Ableton. Radionica će se održati u Klubu-knjižari Giardini 2, a prema potrebi i online. Prezentacija autorske poezije u spoju s elektronskom glazbom i digitalnim obradama snimljenoga teksta bit će upriličena u Klubu-knjižari Giardini 2 po završetku radionice.

Prva radionica održat će se 12. ožujka, a prijave traju do srijede, 10. ožujka. Za više informacija javite se putem e-maila klubgiardini2@sanjamknjige.hr ili na broj telefona 099 814 4405.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum