Poziv umjetnicima u sklopu CIRKUSKE REZIDENCIJALNE MREŽE 2021.

rok: 05.04.2021

Putem natječaja „Cirkuska rezidencijalna mreža“ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca  otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren od 22. ožujka do 5. travnja u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 12. travnja.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/8uv43VLYG8NFFPQQ6

Pozivamo umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima_ama  iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Umjetnici_e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2021. godini u pet različitih prostora u Hrvatskoj: Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb), Mala scena Doma mladih (Split), HALA 100 (Split), Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka), Dvorana i kazalište DC Rojc (Pula), Klub Kulture (Križevci).

Opis navedenih prostora dostupan je na: https://drive.google.com/file/d/182g2oU79HGiAa-oPROhONL6nri6IMKVnt/view?usp=sharing

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2021. godine.

Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

Cirkuska rezidencijalna mreža 2021. realizira se uz potporu  Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba-Gradskog ureda za kulturu, Grada Splita i Zaklade Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum