Vikend posvećen poeziji u Bujama

Ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina održat će performans „Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu“ u subotu, 20. ožujka od 9.30 do 13 sati ispred atrija Pučkog otvorenog učilišta u Bujama.

„Ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina zabavljat će nas sa svojim osebujnim poetskim performansom u kojem će prolaznicima pisati pjesme na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati naglas“, navode organizatori.

Matko Abramić, (1984., Čakovec) radi kao urednik poezije u izdavačkoj kući Sandorf. Objavio tri zbirke poezije: ono je samo olujne boje (2007.), Mala doza samizdata (2017.) i Segunda dosis (2020.). Na varaždinskom Špancirfestu, zagrebačkom Cest is d’Best na na Danima grožđa u Bujama, na Interliberu, Adria Art Annale-u (Split) te na mnogim drugim manifestacijama u regiji izvodi(o) performanse Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu na kojima prolaznicima piše pjesme na staroj pisaćoj mašini. Zajedno s Michaelom Reedom (Mitjom Smiljanićem) napisao, producirao i režirao kratki igrani film Edgar koji je prikazan na nekoliko europskih festivala kratkog igranog filma. Živi na potezu Varaždin – Zagreb.

Vikend posvećen poeziji nastavlja se u subotu 21. ožujka od 10 do 15 sati kada će u sklopu Svjetskog dana poezije u Buje (u centru grada ispred kružnog toka) doći putujuća knjižara Bookmobil Maje Klarić, a bit će organiziran i poseban štand isključivo sa zbirkama hrvatskih i stranih pjesnika.

„Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko. Osim toga, u Bookmobilu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi Maje Klarić i Gorana Blaževića, a sve pjesničke zbirke u nedjelju će biti na velikom popustu“, pojašnjavaju organizatori.

Bookmobil omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. Zbivanje organiziraju Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika i Pučko otvoreno učilište iz Buja, a prvo je u nizu gostovanja diljem zemlje kao dio programa “Bookmobil – putujuća knjižara” koje je podržalo Ministarstvo kulture i medija u sklopu Godine čitanja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum