Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ od sada i on line

Izložba Etnografskog muzeja Istre „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ nakon što je bila postavljena u pazinskom Kaštelu i gostovala u Maloj Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, kreće na svoje virtualno putovanje. Polazna stanica je https://upokretu.net/.

Izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri bila – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane.

Autorice izložbe su Mirjana Margetić i Nikolina Rusac. Likovno oblikovanje izložbe potpisuje Tina Erman Popović, a web izdanje Mario Buletić.

„Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ treća je izložba koju Etnografski muzej Istre postavlja on line. U početku je to bio korak s novim trendovima, međutim u sadašnje vrijeme, kada su društvena događanja i kretanja znatno smanjena zbog svima znanih razloga, on line sadržaji postali su jedan od važnih kanala komunikacije s posjetiteljima. Broj stvarnih posjetitelja u muzeju je trenutno u padu, međutim, zahvaljujući brojnim aktivnostima na društvenim mrežama i on line izložbama, broj virtualnih korisnika i posjetitelja je znatno veći te i dalje raste. Nadamo se da će tako i ostati i nakon što ovaj zločesti virus otputuje u beskraj u beskraj, a mi se vratimo u nama tako dragu normalu“, pojašnjavaju iz EMI-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum