On-line predavanja uz izložbu “Yakishime: metamorfoza zemlje” Arheološkog muzeja Istre

Arheološki muzej Istre u suradnji sa Odsjekom za japanologiju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, organizirao je predavanja na teme vezane uz japansku kulturu koja je moguće pogledati na YouTube kanalu Arheološkog Muzeja Istre.

Stefani Silli održala je prerdavanje na temu: “Utjecaj japanske likovne i kulturne tradicije na umjetnički izričaj umjetnika Takashija Murakamija”. Predavanje govori o suvremenom umjetniku Takashiju Murakamiju, jednom od najprovokativnijih i najutjecajnijih japanskih umjetnika svojeg vremena. Predavanje se osvrće na njegov život i djelo, novo umjetničko načelo – superflat, kojeg je postavio te njegov bogati umjetnički opus.

Irena Srdanović je održala predavanje na temu: “Fenomen kyara u japanskom jeziku i društvu”. U njemu se možete upoznati s fenomenom kyara u suvremenom japanskom jeziku i društvu. Termin kyara odnosi se na likove u animeima, mangama, igricama, ali ima i nekoliko drugih značenja i uporaba koji će nam približiti neke od trendova u japanskoj kulturi kao što su kyaraben, yuru kyara, kyaraka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum