Zbog Covida odgođena 14. BOOKtiga

“Zbog razvoja situacije s pandemijom COVID – 19, izvjesno je da neće biti moguće održati sajam rabljenih knjiga, okosnicu porečke BOOKtige, koji okuplja brojne zaljubljenike u knjigu i čitanje te će se zbog toga odgoditi cjelokupan ovogodišnji program do nekih boljih i sigurnijih vremena. Također, otežan je dolazak inozemnih antikvarijata koji uvijek čine veći dio programa Festivala, a priča koju BOOKtiga uvijek sa sobom donosi upravo je njezino smještanje u međunarodni kontekst te isticanje vrijednosti i iskoristivosti rabljenog u suvremenom kontekstu kroz sajam pročitanih knjiga”, javljaju iz Gradske knjižnice Poreč.

Usprkos tome i ove će godine obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se širom zemlje obilježava kroz program “Noć knjige”. U Godini čitanja, najavljuju organizatori, virtualno će se družiti u petak, 23. travnja, na susretu sa slovenskom književnicom Bronom Žakelj koja će predstaviti svoju knjigu “Bijelo se pere na 90”

Sretno djetinjstvo male Bronje munjevitom brzinom potresa dijagnoza njezine majke. Uz “Gavrilović” i emisiju “More i pomorci” čekat ćemo prijenos sarajevske Olimpijade, smijat ćemo se i prizivati sličice jednog minulog vremena, ali ćemo se i zajedno suočiti sa strahom, gubitkom, tugom i beznađem. A kako se pomiriti i uzdignuti iznad tog vrtloga emocija, ispričat će nam Bronja, koja će nam u Noći knjige donijeti i upute kako prizemljeno i hrabro sačuvati sjećanja i uspomene, svladati bol i prazninu te ne zaboraviti nikad da se “bijelo pere na 90”.

Virtualni susret održat će se u organizaciji Gradske knjižnice Poreč i Naklade Ljevak, a moderirat će ga prevoditeljica Anita Peti – Stantić.

Predstavljanje i online prijenos počinje u 18 sati, a bit će ga moguće pratiti putem platforme Zoom Meting na sljedećoj poveznici:

https://zoom.us/j/96518828842?pwd=d2JKYTV5ZjEzL1lUdTExKzVaZEFQdz09

“Porečka knjižnica s osobitim je žarom pristupila organizaciji i realizaciji još jedne, iznad svega posebne, drugačije i neizvjesne BOOKtige. I mada proljetna BOOKtiga nije pronašla svoj put do svih onih koji joj se neizmjerno vesele; od čitatelja, antikvara, volontera, ali i porečkih gostiju, vjerujemo da će nam jesen donijeti bolju epidemiološku situaciju i da ćemo sve dogovorene susrete realizirati”, ističu iz Gradske knjižnice Poreč.

Priredila: P.A.

Leave a Reply


7 + = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum