Braća i sestre u slovenskom filmu

U pulskom Kinu Valli od 24. – 27. svibnja održavaju se Dani slovenskog filma koji obuhvaćaju ukupno četiri filmska naslova, a teme filmova usmjerene su bratskim i sestrinskim odnosima.

Dani započinju filmom „Polusestra“, redatelja Damjana Kozolea, o dvije sestre koje se međusobno ne podnose, ali su prisiljene živjeti zajedno. Na programu su i dva filma koja se bave odnosima između braće koje narušavaju vanjske okolnosti, u filmu „Ja sam Frenk“ (redatelj Metod Pevec) to je očeva smrt i podjela imovine, a u filmu „Ne zaboravi disati“ (redatelj Martin Turk) djevojka u koju se zaljubljuje jedan brat. Ovi su naslovi svoje premijere imali prije dvije godine, a u sklopu ciklusa biti će prikazan i jedan film iz 1970-ih. Riječ je o obiteljskom filmu „Sreća na uzici“ koji se bavi odnosom dječaka i psa, a režiju potpisuje Jane Kavčić.

 

E. L.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum