Tjedni raspored Istarskog narodnog kazališta

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula nastavlja sa svojim programom u utorak, 20. svibnja u 20 sati gostovanjem predstave „Dekorater“ iz produkcije zagrebačke Kazališne grupe Lectirum. Autor je Donald Churchill, režiju potpisuje Nina Kleflin, a u predstavi igraju Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.

„Udana žena Maša i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna, zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu, želi je zaustaviti i osvetiti se mužu za nevjeru. Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice, razgovara s njom te joj zaprijeti kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera, dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji predlaže Maši da pronađe nekoga tko će ispred Jasne odglumiti njezinog muža, jer Jasna ne zna kako on izgleda. Maša predlaže Valteru da on odglumi njezinog muža kada se pojavi Jasna. On na to pristaje , ali nakon nekoliko uvjeta koje Maša prihvaća. U nizu zanimljivih obrata razvija se sjajna kazališna predstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim“, piše u opisu predstave.

Dugoočekivano gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih najavljeno za 21. svibnja s jednom od njihovih najuspješnijih predstava „Hinkemann“, odgađa se za 24. rujna 2021. radi konzistentnih epidemioloških mjera. Iz INK-a pozivaju cijenjene građane da kupljene ili preuzete ulaznice vrate na blagajnu INK, dok će on-line kupljene ulaznice biti automatski stornirane.

Program INK-a nastavlja se u subotu, 22. svibnja u 20 sati koncertom Vedrana Ružića, liburnijskog jazz-glazbenika i vizualnog umjetnika poznatog po pristupu kombiniranja različitih vidova umjetnosti, koji će predstaviti jazz-album „Forbidden Live“. Autor je četiri jazz-albuma te dobitnik nagrade Porin za najbolji jazz album 2017. godine. Svoje projekte uspješno je prezentirao na brojnim pozornicama pa  je iza njega gotovo sto koncerata. Iako ga je pandemija povukla u izolaciju svog doma i odvojila od publike, zabrane su na njega djelovale inspirativno te je odlučio hrabro prihvatiti trenutke prvih  mogućih nastupa uživo i osmislio „zabranjeni“ album na koji se nadovezuje i serija vizualnih radova „Forbidden Melody“ koju izlaže u galerijama diljem Hrvatske. Tako je posljednji Ružićev autorski album Forbidden Live snimljen uživo u Spomen domu u Pazinu 2020. godine tik nakon proljetne pandemijske izolacije. Skladba Libertin s ovog albuma upravo je nominirana za nagradu Porin u kategoriji „Najbolja izvedba jazz glazbe“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum