CINEAST U VODNJANU

Vraća se Art kino Cineast u vodnjanskoj Staroj uljari. Nakon što je prošlogodišnje izdanje zbog korone premješteno u studeni i prosinac, ove godine opet se vraća u Staru uljaru s osam filmova koji nas očekuju svakog četvrtka tijekom sljedeća dva mjeseca.

Početak je sutra navečer (15. prosinac) s danskim filmom „Još jedna runda“, redatelja Thomasa Vinterberga koji je svojedobno bio istaknuti član pokreta Dogma, a za ovo je djelo osvojio i Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. U sklopu Cineasta biti će prikazano još nekoliko slavnih filmova poput višestrukog dobitnika Oscara „Nomadland“, sjajne drame o američkom proletarijatu koji živi u vozilima s Frances Mc Dormand u glavnoj ulozi. Biti će prikazana i odlična drama „Minari“, o životu jožmokorejskih doseljenika u američkoj provinciji, koju kao redatelj potpisuje Lee Isaac Chung.

Uobičajeno je da se svake godine na Cineastu prikazuje nekoliko talijanskih filmova, a ove godine ih ima čak četiri (Skrivena boja stvari, Moja kći, Slatki snovi i Sretni Lazzaro). U sklopu ovog ljetnog ciklusa prikazati će se još i bugarska drama „Strah“, u kojoj redatelj Ivaylo Hristov tematizira europski strah od migranata. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

E. L.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum