Održan multimedijalni performans „Instrument“ u dvorištu Rojca

Multimedijalni performans „Instrument“ u izvedbi Danijela Žeželja, Alena i Nenada Sinkauza i Marca Quarantotta održan je u četvrtak, 8. srpnja u dvorištu Društvenog centra Rojc.

Kao što se i navodi u opisu „Instrument“ je multimedijalni performans koji spaja glazbu i slikanje uživo pa je vrijeme nastajanja slike konkretizirano zvukom i glazbom te u konačnici transformirano u stilizirani kreativni proces pred publikom. Glazba je kombinacija komponirane i improvizirane, a prati i naglašava narativnu liniju te direktno gradi dramaturgiju nastajanja djela, pa slike i glazba zajedno stvaraju eksperimentalnu narativnu formu. Izvedba se temelji na razmjeni glazbenih i slikarskih elemenata – spajanju ritma i vremena glazbe s volumenom i prostorom slike.

Ovu iznimnu sinergiju kreiranja zvuka i nastajanja slike stvaraju Danijel Žeželj, strip crtač, slikar, ilustrator i autor mnogih grafičkih romana, Alen Sinkauz, skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima, gdje nerijetko djeluje i kao performer, Nenad Sinkauz, skladatelj i performer u mnogim multimedijalnim i interdisciplinarnim umjetničkim projektima, te Marco Quarantotto, pulski bubnjar s velikim izvođačkim iskustvom koji je verziran u brojnim žanrovima, od jazza i popa do eksperimentalne glazbe.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


5 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum