1. Medulinski filmski produženi vikend

Ovaj će vikend, u Medulinu, od petka 20. do nedjelje 22. kolovoza, biti u znaku dobrih filmova. Naime, po prvi će puta biti održan program Medulinski filmski produženi vikend, za kojega su organizatori, udruge Mutila, Format i Sakramenski, odabrali ukupno pet filmova, kraćih i dužih, dokumentarnih i animiranih, domaćih i stranih… za male i velike ljubitelje filmova, za svakoga ponešto.

Nova je to aktivnost u prostoru Šantadura – centra baštine i održivog razvoja (staroga vrtića u Medulinu), u kojemu upravo navedene udruge od ove godine organiziraju niz raznovrsnih zabavnih, edukativnih društveno-kulturnih sadržaja za i sa mještanima općine Medulin i svim zainteresiranim posjetiteljima.

Nakon izrazito uspješnog programa „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“, u sklopu kojega su Medulinci i njihovi gosti uživali u nastupima harfistice Doris Karamatić, kantautorice Elis Lovrić i komičara Zorana Todorovića Todora, ovog petka i subote će se dvorište na adresi Katikulić 1, u Medulinu, pretvoriti u pravo malo ljetno kino na otvorenom, dok će se u završnoj večeri, ove nedjelje, filmske projekcije održati na lokalitetu Arheološkog parka Vižula (u šumici na ulazu, kod info punkta).

U nastavku donosimo program 1. Medulinskog filmskog produženog vikenda, koji se odražava pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin. Ulaz je slobodan za sve tri filmske večeri, a kako je broj posjetitelja sukladno Covid mjerama ograničen, prijave za dolazak su obavezne, putem e-maila na adresu centarsantadur@gmail.com.

Sve tri večeri projekcije započinju u 20 sati, a na rasporedu su za prvu filmsku večer u Centru Šantadur, u petak, 20. kolovoza, dva zanimljiva dokumentarca:

„Kino otok“ redatelja Ivana Ramljaka, Restart produkcija i distribucija, kratki je dokumentarac (35 min) teme zanimljive za svaku “malu” sredinu, o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima.

Slijedi „Funne, djevojke koje sanjaju more“ (77 min), redateljice i scenaristice Katie Bernardi, hrvatsko talijanska koprodukcija, Restart distribucija – genijalni, smiješni, inspirativni dokumentarac o dvanaest 80-godišnjih “djevojaka” iz zabačenog talijanskog planinskog sela koje odlučuju prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi i otići na more po prvi put u životu – i to u Hrvatsku! Ono što čine ne bi li ostvarile svoj san i naum, priča je koja zaslužuje biti ispričana i zasigurno će oduševiti gledatelje jer zaista osvaja na prvu.

U subotu, 21. kolovoza, nastavljamo s druženjem u dvorištu staroga vrtića u Medulinu, u Centru Šantadur, i to sa super crtićem za djecu koji je sinkroniziran na hrvatski jezik,

„Mali Bigfoot“ (92 min), Blitz distribucija, je priča o trinaestogodišnjem Adamu koji kreće u potragu za svojim davno izgubljenim ocem, a ubrzo otkriva nevjerojatnu tajnu… da mu je otac ni više ni manje nego legendarni Bigfoot!

Za treću i završnu večer 1. medulinskog filmskog produženog vikenda, u nedjelju 22.08.2021., lokacija filmskih projekcija je poluotok Vižula u Medulinu. Tako blizu, a opet, daleko od vreve i gužve, borova šumica na ulazu u Arheološki park idealna je lokacija za ljetno kino pod zvijezdama. Prvi na programu je kratki dokumentarni film redatelja Branka Vilusa, Restart produkcija i distrubucija – „Sol, maslina, kamen“ (21 min), koji govori o skrivenom kutku samo par kilometara udaljenom od turističkog središta, negdje u Hrvatskoj… turističkoj zemlji koja je u zenitu sezone spremna na sve opcije za brzu zaradu. Tema je svakako zanimljiva i za ljude u našoj zajednici, odnosno podneblju u kojemu i sami živimo – u najturističkijoj općini u Hrvatskoj, kako općinu Medulin znaju nazivati.

Slijedi „Ukradena princeza“ (85 min), Blitz distribucija, dugometražni animirani film za djecu, sinroniziran na hrvatski jezik. Veličanstvena priča o hrabrim vitezovima, prekrasnim princezama i čarobnjacima, koja će nam pokazati da je ljubav jača od bilo koje magije. Ruslan i Mila, protagonisti su avanture koja će začarati i zabaviti i male i velike filmoljupce… i sve one koji vjeruju da ljubav na kraju, uvijek pobjeđuje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum