„Dogman“ na malom ekranu

Večeras (17. 08.) se na programu HTV 3 prikazuje talijanski film „Dogman“, redatelja Mattea Garronea, koji je prije nekoliko godina osvojio kritiku i festivalsku publiku.

Radnja filma odvija se u zapuštenom talijanskom predgrađu, a glavni lik je vlasnik salona za uljepšavanje pasa koji se sukobljava s lokalnim nasilnikom. Nakon što je nedužan otišao u zatvor da bi zaštitio nasilnika, vlasnik salona revoltiran je njegovim ignoriranjem i smišlja način kako će mu se osvetiti.

Matteo Garrone najbolji je u ostvarenjima koja se bave socijalnim temama i smještena su na talijanskom jugu, poput fimova „Gomorra“ i „Reality“, a takav je pristup i u „Dogmanu“. Riječ je o filmu u kojemu su prikazana univerzalna obilježja ljudske prirode u specifičnom južnotalijanskom ambijentu, gdje se naturalizam prožima s etnografijom i socijalnom kronikom. Svakako je vrijedan gledanja ukoliko to još niste učinili.

 

E. L.

Leave a Reply


9 + = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum