Tematske radionice suvremenog plesa i pokreta Tijelo i prostor u Rojcu

Prva u nizu radionica na zadanu temu „Tijelo i prostor“ koreografkinje i plesačice Roberte Milevoj bit će održana od 27. do 29. kolovoza od 10 do 13.30 sati u Društvenom centru Rojc. Radionica je usmjerena prema pronalaženju i otkrivanju specifičnih odnosa koje tijelo uspostavlja tijekom kretanja u različitim percepcijama pojma prostora.

Te odnose razmotrit ćemo na razini tjelesnih struktura, tjelesnog (osobnog) prostora te okoline u kojoj se tijelo pokreće. Pažnju ćemo najprije staviti na osvještavanje i razumijevanje anatomskih veza kako bi što bolje mogli prepoznati osnovno uporište iz kojeg polazi pokret te kako bi u kasnijoj fazi rada vlastito tjelesno iskustvo mogli primijeniti u izvedbi improviziranog plesnog materijala. Tijelo ćemo promatrati kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi pokret i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, imaginativne podražaje ili tjelesne akcije. Oslonac ćemo staviti na neodvojivost zadanih tema te na koje načine možemo prepoznavati, misliti, i organizirati plesni materijal iz uvjetovanosti prostora unutar tijela i vanjskog prostora. Naposljetku ćemo uz pomoć prethodno zadanih vježbi i improvizacijskih uputa pokušati doći do osvještavanja ‘iskustvenog’ materijala te njegove primjene u grupnoj izvedbi“, navodi Milevoj u opisu radionice.

Plaćanje će se odvijati po principu donacije i individualnim mogućnostima. Svi zainteresirani (s prethodnim iskustvom u plesu) mole se da se jave na broj 0993152997 ili e -mail robertamilevoj@gmail.com. Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija RH. Radionica je realizirana u suradnji s Udrugom PANK i W O R K S H O P S E R I E S u Puli.

Roberta Milevoj je rođena u Puli 1979.g. Od 1998.g. profesionalno djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao izvođačica, koreografkinja i pedagoginja suvremenog plesa. Plesno iskustvo stječe na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu te u radu s priznatim plesnim umjetnicima ( Matija Ferlin, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi ) i umjetničkim kolektivima ( Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective, i drugi ). Tijekom godina razvija svoj autorski i izvođački rukopis te potpisuje veći broj umjetničkih suradnji i samostalnih predstava ( material248, Roberta, Roberta, Rachel & Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA ).

Od 2014.g. do 2016.g. dio je međunarodnog projekta apap – Performing Europe. 2017.g. zajedno s Anom Mrak osniva umjetničku organizaciju NIKAD KRAJA. Trenutno pohađa preddiplomski studij plesne umjetnosti, nastavnički smjer na Akademiji dramske umjetnosti ( ADU ).

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010.g. za najbolju žensku ulogu u predstavi NASTUP. Dobitnica je Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011.g. za predstavu Roberta, Roberta. 2013.g. nominirana je za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji izvođačice godine. 2014.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Opet Roberta. 2018.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Familija.

Izvor

Leave a Reply


5 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum