Festival slikovnice Ovca u kutiji u Pazinu

Šesti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se u Pazinu od 13. do 17. rujna 2021. godine, a dio festivalskog programa odvija se i u Cerovlju, Tinjanu, Karojbi i Gračišću.

U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracija i razna predavanja o slikovnicama i čitanju.

Svečano otvorenje izložbe Dobrosava Boba Živkovića i dodjela nagrada Ovca u kutiji održat će se u LG Galeriji. Prodaja slikovnica održavat će se od 9.30 do 12 i od 17 do 19 sati na trgu. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ gdje slikovnice stoje po izlozima grada Pazina i zadnjeg dana se dodjeljuju publici i djeci..

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum