Književnica Nora Verde u srijedu gostuje u Rojcu

Ciklus od osam  Književnih večeri u Dnevnom koje je Savez udruga Rojca organizirao u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ završava gostovanjem Nore Verde (Antonela Marušić). Književna večer u Dnevnom održat će se u srijedu 29. rujna, u 19 sati. Razgovor će se održati u unutrašnjem dvorištu Rojca uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Pulskoj publici su se u sklopu programa predstavili Asja Bakić, Dino Pešut, Lora Tomaš, Jerko Mihaljević, Luiza Bouharaoua, Nebojša Lujanović i Andrija Škare, autorice i autori koji do sada nisu imali priliku gostovati u Puli, a snimke svih održanih večeri mogu se i dalje pronaći na Facebook stranici Rojcnet. Cilj programa je promoviranje književnost i predstavljanje publici najkvalitetnijeg izbora recentnih naslova te mladih autorica i autora. Književne večeri u Dnevnom su se kombiniranjem žanrova, otvaranjem generacijskih, klasnih i identitetskih pitanja i tema pokazale kao jedan od najrelevantnijih književnih programa koji su se u Puli odvili u 2021. godini.

Razgovor s Antonelom, o njenom radu, s posebnim naglaskom na roman „Moja dota“ (Oceanmore, 2021.) vodit će Tajana Ilić.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ objavljuje kao studentica. Autorica je proznih knjiga „Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“ i „O ljubavi, batinama i revoluciji“. Proza i poezija objavljivana joj je u brojnim zbornicima i antologijama i prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum