Poziv za sudjelovanje na Interaktivnoj radionici „Interkulturalnost i interkulturni dijalog“ u DC-u Rojc

Operacija Grad i Savez udruga Rojca pozivaju sve zainteresirane na interaktivnu radionicu „Interkulturni dijalog“. Radionica će se održati u utorak, 26. listopada od 10 do 15 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

“Interkulturni dijalog definira se kao otvorena i puna poštovanja razmjena pogleda između pojedinaca i između grupa različitog porijekla i različitih etničkih, kulturnih, religijskih i jezičnih tradicija koja se vodi u duhu međusobnog razumijevanja i uvažavanja”, a interkulturalnost je vrijednost koja se može kvalitetno utkati u programe jednog društveno-kulturnog centra.

Za graditi kvalitetne interkulturne odnose, doprinositi kulturnom pluralizmu ali i graditi društvo jednakosti želimo širiti spektar organizacija i aktivnosti. Ako dolazite iz organizacija u kulturi ili onih koje se bave inkluzijom, demokratizacijom, ljudskim pravima, rade s manjinama ili pak solidarnom ekonomijom i okolišem – pridružite nam se da zajedno vidimo kako doprinijeti  interkulturalnosti Rojca i grada.

Radionicu vodi Iva Zenzerović iz Centra za mirovne studije iz Zagreba, a organizirana je u sklopu projekta Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje.

Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika te sve zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde na mail info.surojc@gmail.com ili broj telefona 092 282 1012 do 25. listopada.

“Projekt Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje je podržan sa € 159.174 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.”

Izvor

Leave a Reply


8 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum