Premijera predstave „Ružno pače“ u Istarskom narodnom kazalištu

Premijera predstave za djecu „Ružno pače“ po motivima bajke Hansa Christiana Andersena, u režiji i koreografiji Andree Gotovina, bit će održana u petak, 10. prosinca u 18 sati u Isatrskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Redateljica i koreografkinja Andrea Gotovina na predstavljanju predstave je istaknula: „Pristupila sam bajci na način onako kako bih je pričala svom sinu sa naglaskom na njenu metaforičnost. U ovoj priči valja tražiti što je to ružno u nekom tko je drugačiji i tko je taj tko to određuje. Je li RUŽAN pojedinac ili društvo koje se tako odnosi prema njemu?“

Budući da se radi o dramsko – plesnoj predstavi, prvi je dramski dio u kojem se uspostavlja atmosfera oko Ružnog pačeta na imanju, a njegov odlazak, putovanje i odrastanje osmišljeno je u plesnom vokabularu. „Nismo bježali od iskrenog iskazivanja emocija. Nismo pokušavali zataškati tugu, strah niti preuveličavati radost. Bili smo direktni i čisti.“

Pohvalila je predan rad mladog ansambla polaznika Dramskog i plesnog studija INK koji su pored svih prepreka u proteklih dva mjeseca pobjednički nastavljali dalje sa jedinim zajedničkim ciljem – da napokon zaigraju pred publikom.

Carlos Fagin, autor glazbe, rekao je da je rad na glazbi bio uspješan i lagan zbog Andreine sigurnosti u ono što od predstave želi. Glavni izazov je bio naći mjeru u kojoj glazba pomaže radnji. Da ne bude pretenciozna, a da potakne emociju kod publike, a i likova.

Zoja Poropat, asistentica na projektu, pozvala je sve da dođu čista srca, povedu svoje mališane u kazalište i uživaju u divnoj predstavi sa divnom porukom.

Prva repriza na programu je u subotu, 11. prosinca u 11 sati. Slijede reprizne izvedbe u siječnju i ožujku 2022. Datumi su već definirani i mogu se rezervirati na broj telefona 052 212 677 ili na email: prodaja@ink.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum