Izložba „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ u galeriji HUIU

Otvorenje izložbe studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod nazivom „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ bit će održano u četvrtak, 27. siječnja u 19 sati u pulskoj galeriji HUIU.

Izloženi radovi grupe kolegija Crtanje i slikanje, radovi su prve i druge godine preddiplomskog studija. Nastali su u doba lockdowna, izolacije i online nastave, pa je time i izolacija bila glavna okosnica ovog zadatka. Cilj ovakvih zadataka je samostalno kreativno izražavanje na samom početku studija uz vodstvo mentora sa razlikom što je zadatak tokom pandemije imao još jednu svrhu a to je rasterećivanje studenata od eventualno nakupljenih emocija tjeskobe i osamljenosti. I tako je ovom prilikom predstavljeno četrdesetak od stotinjak realiziranih radova.

Nastava se tokom akademske godine izvodila redovito, no zadatci su bili zahtjevniji a rad sa studentima intenzivniji kako bi se nadoknadila nemogućnost održavanja kontaktne nastave. Time je rad i studentima i profesorima bio intenzivniji i dugotrajniji, no rezultat na primjer na drugoj godini studija je jedna od najboljih crtaćih generacija koje pamtim, što je iznenadilo i mene jer nisam točno znala kakav ishod da očekujem. Odabir tehnike bio je slobodan, s mogućnošću odabira svjetla kao dodatnog kreativnog elementa odnosno princip lightboxa.

Izložba traje do 2. veljače i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum