Lena Radunić nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule

„Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada“

• Nakon provedenog postupka iz Javnog natječaja za imenovanje pročelnika upravnih tijela Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić donio je rješenja o imenovanju novih pročelnika, a među njima je i nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva – Lena Radunić. Pročelnicu Radunić zamolili smo za kratku izjavu, a prvo pitanje koje smo joj postavili je kako je zadovoljna tijekom i ishodom natječaja na što je taksativno odgovorila:

– Natječaj je dio procedure koji se provodi po Zakonu i nakon provedenog natječaja Gradonačelnik je meni dao povjerenje i potpisao Rješenje.

Od pročelnice Radunić smo htjeli doznati i koji će biti njeni prvi koraci na tom radnom mjestu:

– Prvog dana raspisali smo Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule u 2022. godini u ukupnom iznosu od 6.735.000 kuna. Strateško usmjerenje razvoja kulture grada temelj je za definiranje budućih aktivnosti. Ovoga tjedna započele su predradnje u procesu izrade novog strateškog dokumenta. Plan je ispitati potrebe u lokalnoj zajednici, kapacitete i mogućnosti, razgovarati sa dionicima koji kreiraju kulturnu ponudu te na temelju cjelovite analize stanja i raspoloživih resursa definirati strateške smjernice i ciljeve u narednim godinama, izjavila je Radunić.

Ona je dodala da će razgovarati sa stručnim povjerenstvima i članovima kulturnih vijeća u svezi redizajna programa javnih potreba. Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada, izraditi jasne ciljeve koje grad želi postići u području razvoja kulture, definirati strateški važne kapitalne projekte i provesti detaljnu analizu rada ustanova u kulturi.

– Potrebno je uspostaviti intersektorsku i međusektorsku suradnju slobodnih umjetnika, neprofitnih organizacija i ustanova te stvoriti sinergiju među akterima koji će kreirati zajedničke projekte s ciljem obogaćivanja kulturne ponudu i razvoja grada. Kultura mora biti jedan od ključnih generatora razvoja Pule i smatram da za to imamo veliki potencijal. Pred nama je puno posla, veselim se novim izazovima i pozivam sve aktere kulturne scene grada na suradnju u ostvarenju zajedničkog cilja, da Pulu učinimo ljepšim i boljim mjestom za život i rad, izjavila je Radunić za naš portal na kojem će uskoro biti objavljen i opširan razgovor s novom pročelnicom

Tekst i fotografija Boris VINCEK

Leave a Reply


+ 9 = 18

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum