CIRKUSKA REZIDENCIJALNA MREŽA 2022 javni poziv za prijave

rok: 21.03.2022

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren od 21.02. do 21.03.2022. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 27.03.2022.

Prijave se zaprimaju putem obrasca:

https://forms.gle/JMBwBRz5i7TZn1Xc6

Pozivamo umjetnice, umjetnike i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala. U slučaju dodatne financijske podrške od strane Ministarstva kulture i medija i/ili Gradskih ureda za kulturu gradova u kojima organizacije djeluju, Cirkuska rezidencijalna mreža osigurati će dnevnice i/ili honorare za selektirane umjetnike i umjetnice.
Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.
Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima  iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.
Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2022. godini u šest različitih prostora u Hrvatskoj:

– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
– Mala scena Doma mladih (Split)
– HALA 100 (Split)
– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
– Klub Kulture (Križevci)

– Pula (točan prostor rezidencije biti će naknadno objavljen)

Opis rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na:

https://drive.google.com/file/d/1ZQ1NE3pe9XstI6BU7HgzvxbtlCmgRXx8/view?usp=sharing

 

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.
Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 do 8 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2022. godine.
Na kraju svake održane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.
Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2022. godini dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, a sufinancirana je i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Leave a Reply


2 + = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum