Koncert i predavanje o Franzu Leháru u Puli

U Istarskom narodnom kazalištu, u subotu, 30. travnja u 20 sati održat će se koncert pod nazivom ” Lehár u Puli, 1894-1896″. Na koncertu će publika imati priliku pogledati kratak dokumentarni film koji donosi nepoznate detalje iz pulskog perioda života Franza Lehára i rekonstrukciju njegovog kapelničkog angažmana. U foajeu INK bit će postavljena prigodna izložba o Lehárovom životu u Puli a koncertni program sastavljen je od njegovih skladbi iz pulskog razdoblja.

U maloj dvorani INK, u ponedjeljak, 2. svibnja s početkom u 18 sati, muzikologinja dr.sc. Marijana Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu) održat će predavanje Franz Lehár u Puli (1894‒1896): prijateljstva i podsticaji”. Tom će se prigodom ponovno moći pogledati film i izložba.

Programi su  dio institucijskog projekta Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a proizašli su iz istraživanja muzikologinja  dr. sc. Lade Duraković (Muzička akademija u Puli)  i dr.sc. Marijane Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu).

Koncert je realiziran u suradnji s INK, a  izložba u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejom Istre. Programe podupire Austrijski kulturni forum. Ulaz se ne naplaćuje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum