Summer Sessions 2022 međunarodna rezidencija – produljen rok za prijave

rok: 01.05.2022

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu produljen je do 1. svibnja.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

/ tko se može prijaviti ?

Poziv je namijenjen umjetnicima/umjetnicama i dizajnerima/dizajnericama iz Hrvatske koji (1) se bave umjetnošću i tehnologijom te su (2) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

/ zašto se prijaviti?

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

/ kako se prijaviti?

  1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu)
  2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga obavezno koristiti engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju)
  3. Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise (na YouTubeu videozapis možete označiti kao “nenaveden” (engl. unlisted) kako ne bi bio vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku)
  4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.
Kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni u svibnju 2022.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr

Partneri:

V2_Lab for the Unstable MediaSchmiedeSardegna TeatroGoethe-Institutmuseu zer0

U slučaju nemogućnosti međunarodne razmjene i odlaska u inozemstvo, rezidencijalni boravak organizirat će se na lokalnoj razini. 

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum