Art Forum s Brankom Gulinom u Gradskoj radionici

Art Forum s umjetnikom Brankom Gulinom koji će izložiti svoje skulpture bit će održana u subotu, 28. svibnja u podne u pulskoj Gradskoj radionici. Tema Art Foruma je šamanizam i umjetnost. Kroz živu prezentaciju umjetničkog djela, sugovornici Art Foruma razmotriti će iskonski odnos rituala i umjetnosti.

Uz umjetnika Branka Gulina, u Art Forumu sudjelovati će povjesničarka umjetnosti  Anica Franjul i lokalni iscjelitelj Čerim Krasnići. Art Forum moderira umjetnik Marjan Sinošić.

Art Forum ciklus je događanja u Gradskoj radionici namijenjen svima onima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost.

Zašto nam je umjetnost važna; Što nam znači; Kako interpretirati i osjetiti umjetničko djelo; Kako se umjetnost referira na našu materijalnu i duhovnu stvarnost i mnoga druga pitanja, biti će teme razgovora.

Art Forum  stvara specifičan prostor filozofije prakse koja na inovativan način, interdisciplinarno i neposredno ostvaruje aktivnu komunikaciju s publikom, produbljuje spoznaju i odnos prema stvarnosti te uspostavljaju nove forme umjetničke kritike (ready made).

Branko Gulin je diplomirao je politologiju i muzeologiju i radio je kao kustos Grafičke zbirke u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, kao kustos u  Muzeju narodne revolucije Istre (sadašnjem Povijesnom i pomorskom muzeju) i kao ravnatelj Muzeja Grada Rovinja. Dvanaest godina proveo je u SAD-u gdje je radio kao asistent u ljevaonici umjetnina i likovnoj radionice akademskog kipara i majstora lijevanja bronce Nicolasa Legerosa. Stekao je iskustva u rangu majstora lijevanja umjetnina u bronci. Sudjelovao je u više od stotinu samostalnih i grupnih izložbi.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Forum ostvaruje se uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 9 = 0

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum