NAKON 35 GODINA NEPREKIDNOG DJELOVANJA HDLU ISTRE TRAŽI NOVE IZVORE FINANCIRANJA

„Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre je nažalost, kao i mnogi drugi, ove godine zakinut za financiranje od strane Grada Pule i to za skoro 50 posto u odnosu na prethodne godine. Sredstva koja smo dobili nisu nam dostatna za rad, za sve troškove koje u provedbi naših projekta moramo namiriti. Da bismo zadržali kvalitetu i podigli je na još viši nivo te uspješno nastavili promovirati naše članove i vizualnu umjetnost u Istri, potrebna su nam dodatna financijska sredstva“, navodi se u objavi na službenoj Facebook stranici HDLUI-a.

Zaključak je to Izborne skupštine udruge održane u travnju ove godine na temelju kojeg je Upravni odbor udruge donio neizbježnu odluku: „Nužno je pokrenuti inicijativu kojom će se, uz angažman svih članova, pokušati pronaći sredstva koja će osigurati nastavak i neometano provođenje projekata naše udruge.“

Osmislili su stoga projekt uz pomoć kojeg će svaka fizička i pravna osoba koja donira udrugu dobiti poklon – rad umjetnika koji su se odazvali i ponudili jedan svoj rad za pomoć udruzi.

Iz HDLU-a pozivaju sve zainteresirane građane i tvrtke koji žele potpomognuti njihov rad da im se jave na službenu e-mail adresu istrehdlui2020@gmail.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum