KONCERTI U DVORIŠTU ROJCA

Porto Morto, Marinada, U pol’ 9 kod Sabe i Ti, ja i moja mama

• Koncert Radio Rojc Live Sessions na kojem nastupaju Porto Morto i Marinada, bit će održan u utorak, 14. lipnja s početkom u 20 sati u unutrašnjem dvorištu Rojca.

Zagrebačkom sastavu Porto Morto ovo je prvi nastup u Puli, publika ga je dugo očekivala, a u utorak 14. lipnja moći će ga gledati i slušati potpuno besplatno. Riječ je o sedmorici glazbenika čija je lucidna zaljubljenost u glazbu i istrajnost u izričaju dovela do Porina za najbolji alternativni album u 2021. godini.

Diskografsko potkovan riječki band Marinada je plesni imperativ, kako potvrđuju oni koji su ih slušali uživo. Glazba Marinade se zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova, a inspiracije ne manjka, jer pjesme stvaraju nadograđujući se na atmosferu s koncerata i u kontaktu s publikom.

Nakon otvaranje izložbe „#VolimTeBezAli“ Benjamina Strikea u Dnevnom boravku Rojca, slavlje Mjeseca ponosa udruga Proces nastavlja koncertom bendova U pol’ 9 kod Sabe i Ti, ja i moja mama koji će se u unutrašnjem dvorištu Rojca održati u srijedu 15. lipnja s početkom u 21 sat. Ekipa iz Proces sve poziva da Mjesec ponosa obilježe u njihovom šarenom društvu i da se ponosno zabave uz odličnu glazbu.

U pol’ 9 kod Sabe je Indie bend osnovan 2009. godine u Zagrebu. Osim što su jedan od rijetkih indie bendova u Hrvatskoj, U pol’ 9 kod Sabe je bend koji je izrazito popularan i važan za LGBT pokret u Hrvatskoj.

Ana Opalić i Martina Zvonić otvaraju još jedna vrata i publiku puštaju vidjeti koje su boje njihova četiri zida. Ti, ja i moja mama – svojevrstan alter ego bendu U pol’ 9 kod Sabe – rekao je „Ajmo sad šalu na stranu i dosljedno nastavio komunicirati temeljne poruke“. U osnovi, to je pop u kojem dominiraju nešto tamniji tonovi koji povremeno znaju biti ukrašeni predivnim gitarskim dionicama koje odskaču od te atmosfere, poput pjesme „Moram da se skuliram“ koja je 80-te spojila s modernim indiejem.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum