Art Panoptikum XXXVIII u Gradskoj radionici

Gradska radionica u Puli poziva vas na druženje uz novo predavanje u seriji Art Panoptikum koje će se održati u nedjelju, 14. kolovoza u 20.30 sati u njihovom vrtnom prostoru na Stoji.

Trideset i osmi Art Panoptikum započet će predstavljanjem Mirdidingkingathi Juwarnda Sally Gabori koja se smatra jednom od najvećih suvremenih australskih umjetnica u posljednja dva desetljeća, a povodom  retrospektivne izložbe koja do 6. studenog traje u Fondation Cartier pour l’art contemporain u Parizu.

Nakon toga slijedi prikaz izložbe američkog konceptualnog umjetnika Glenna Ligona koja je pod nazivom “Post-noir” otvorena do 20. studenog u Carré d’Art, muzeju suvremene umjetnosti u Nimu u Francuskoj.

Sljedeća tema posvećena je libanonskoj  umjetnici Mouniri Al Solh koja se izložbom pod nazivom “A day is as long as a year” otvorenoj do 2. listopada predstavlja u BALTIC-u, velikom međunarodnom centru suvremene umjetnosti smještenom u Gatesheadu u sjevernoj Engleskoj.

Potom slijedi izložba pod nazivom “Live Evil” u Luma Arles kreativnom kampusu u Provansi na kojoj se s opsežnim izborom svojih djela predstavlja slavni američki filmaš i video umjetnik Arthur Jafa.

Iza toga dolazi na red izložba pod nazivom “Her Hauntology” poljske umjetnice Pauline Olowske koja je do 16. listopada otvorena u muzeju The Twist, arhitektonskom remekdjelu studija BIG koji se nalazi u Kistefosu u Norveškoj.

Predstavljanje aktualnih izložbi suvremenih autora završava jednim od najvažnijih umjetnika današnjice Pierre Huyghom čija se izložba pod nazivom “Offspring” do 30. listopada može vidjeti u Muzeju moderne umjetnosti KUNSTEN u Aalborgu, u Danskoj.

U stalnoj rubrici posvećenoj umjetnosti u javnom prostoru ovaj put predstavlja se Upfest, najveći street art i graffiti festival u Europi koji se svake godine u svibnju mjesecu održava u Bristolu u Engleskoj.

Kao i uvijek predavanje će završiti predstavljanjem jedne umjetničke rezidencije, a ovaj put to je Black Rock, multidisciplinarni program kojeg je američki umjetnik Kehinde Wiley osmislio da okuplja međunarodnu skupinu vizualnih umjetnika, pisaca i filmaša u Dakaru u Senegalu. Program Art Panoptikum u organizaciji Gradske radionice priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Program Art Panoptikum ostvaruje se uz financijsku potporu Grada Pule i Ministarstva kulture RH.

Priredila P. A.

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum