3. konferencija Izazovi galerija u razvoju publike u Svetim srcima

Treća konferencija Izazovi galerija u razvoju publike bit će održana u petak 30. rujna u 9.20 sati u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli. Konferencija je namijenjena razvoju prvenstveno stručne publike, odnosno galerijskih voditelja i djelatnika te služi kao platforma za razmjenu iskustava, znanja i ideja, potiče aktivniji dijalog među hrvatskim galerijama i prilika je za umrežavanje i druženje stručnjaka koji su vezani uz polje kreativnih i kulturnih industrija.

Konferenciju će pozdravnim govorima u 9.45 sati uz organizatore otvoriti pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin i pročelnik Odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica.

Treća konferencija će otvoriti temu razvoja umjetničkog tržišta koje je u posljednje dvije godine doživjelo nevjerojatne promjene. Stručni predavači koji djeluju u lokalnom i međunarodnom kontekstu govorit će o aktualnim trendovima i tendencijama na svjetskom tržištu umjetnina i o pozitivnim praksama koje se potencijalno mogu implementirati u Hrvatskoj. Stručnjaci će pokušati dati odgovor na pitanje mogu li se iznaći strategije za usmjereno djelovanje galerija koje bi potaknule cirkulaciju na tržištu te istovremeno omogućile transparentnost poslovanja i edukaciju publike o mogućnostima investiranja u suvremenu umjetnost.

Martina Batović, direktorica organizacije Artisan Art Intelligence održat će keynote predavanje naziva “Trendovi i tendencije na tržištu umjetnina u Europi: pregled i mogućnosti”,  a Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu govorit će o “Modelima edukacije i iskoraku umjetnika na tržište”. Daniel Tomičić, organizator umjetničkog sajma Art Zagreb, predstavit će manifestaciju kao primjer dobre prakse i jedan od najprepoznatljivijih umjetničkih prodajnih sajmova u Hrvatskoj. Iulian Pleștiu, kustos savjetnik u rumunjskoj aukcijskoj kući Artmark održat će predavanje naziva “Aukcije digitalne umjetnosti u online okruženju: pogled prema Hrvatskoj”, a kulturna menadžerica i osnivačica organizacija Shpigl i Alice in blockchains Petra Horvatović održat će stručnu radionicu o potencijalu NFT-a.

Konferenciju u okviru projekta Jačanje kapaciteta hrvatskih galerija za razvoj publike organizira Udruga za poticanje kreativnosti Atanor u partnerstvu s Istarskom kulturnom agencijom i Arheološkim muzejom Istre uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule te Arena Hospitality Grupe i Urbanke by Erste.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a rok za prijave je četvrtak 29. rujan 2022. godine putem on line obrasca na poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum