Škola – tečaj fotografije KAF-a Sv. Lovreč

Od četvrtka, 6. listopada KAF Sv. Lovreč otvara novu sezonu redovitih klupskih aktivnosti, od kojih izdvajaju školu – tečaj fotografije.

Škola – tečaj fotografije namijenjena je svim dobnim uzrastima (osim nižih razreda osn. škole), s različitim razinama znanja, različitim afinitetima i sklonostima vezanim uz foto-svijet, bez obzira da li je polaznik već član KAF-a ili još to nije, i za  sve one koji žele naučiti ili se žele podsjetiti što to fotografija jest.

Škola započinje u četvrtak, 06.10. od 19:00 upisima i upoznavanjem sa predavačima i planom aktivnosti. Prostorija na 1. katu zgrade Općine Sv.Lovreč Gradski trg 4, bit će polazna točka ovog novog edukativnog ciklusa.

Voditelji škole bit će Dušan Grbac i Kristian Macinić, a uz njih pridružit će se i nekoliko vrsnih poznavatelja pojedinih tema.

Tečaj obuhvaća: osnove fotografije (osnovni pojmovi), upoznavanje i korištenje fotografske opreme, elementi likovne i vizualne umjetnosti, fotografske tehnike u praktičnoj primjeni.

Dinamika i raspored tema bit će objavljena na prvom – inicijalnom dolasku 06.10.’22. Održavanje edukativnih predavanja i radionica predviđena su svakog četvrtka, iznimno i drugim terminima, tijekom narednih 12  tjedana.

Nije potrebno posjedovati fotoaparat kako bi se sudjelovalo u edukaciji. Sama edukacija obuhvaća i dio koji se odnosi i na korištenje ostalih telekomunikacijskih uređaja u primjeni. Predavanja i ostale aktivnosti tečaja planirana su četvrtkom u zgradi Općine Sveti Lovreč. Zbog optimalnog popunjavanja tečajne skupine, molimo Vas da rezervirate svoje mjesto u ‘klupama’ na kaf.lovrec@gmail.com

Osim same Škole fotografije, klub neće zaboraviti ni na one koji su osnovne vještine i znanja savladali. Tako se za sve ostale, osim samog članstva, koji se žele intenzivnije uklopiti u fotografski svijet, priprema u ostalim terminima i terenske aktivnosti, obilasci izložbi, gostovanja raznih renomiranih autorica i autora, kao i ulazak u svijet srodnih tema, poput video-stvaralaštva ili npr. pripreme i realizacije fotografskih izložbi. Uz to, pratiti će se trendovi u obradi digitalne fotografije, praćenja fotoaparatom lokalnih, sportskih, kulturnih i društvenih događanja, suradnja sa susjednim i srodnim skupinama i sl.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum