Novi ciklus tematskih radionica u Parku skulptura Dubrova

Udruga Mediteranski kiparski simpozij organizira tematske radionice za djecu s voditeljicom, ujedno autoricom radionica umjetnicom Marinom Rajšić. Radi se o dvije jednodnevne radionice koje će se odvijati 31. listopada i 4. studenog u prostoru Parka skulptura Dubrova. Prijave su moguće na mail info@parkdubrova.eu, a broj sudionika je ograničen. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a organizator osigurava sve materijale.

Park skulptura Dubrova mnogima je omiljeno mjesto za popodnevnu šetnju, rekreaciju, druženje, poligon za igru, i što je najvažnije – upoznavanje sa skulpturama relevantnih autora umjetničke scene. Kako bi ga se očuvalo, ali i maksimalno iskoristilo ono što pruža, povremeno bi dobro došle smjernice. Radionica će biti usmjerena na istraživanje prostora Parka, (skrivenih) karakteristika pojedinih skulptura i načina unaprjeđenja iskustva posjetitelja iz perspektive djeteta. Nakon šetnje i upoznavanja sa zanimljivostima koje Park skulptura Dubrova čuva, polaznici će izrađivati znakove – smjernice koje će se ticati načina gledanja ili interakcije s pojedinom skulpturom, podsjetnike na poželjne obrasce ponašanja za vrijeme boravka u Parku, ili pak osobne preporuke polaznika za bolji doživljaj lokaliteta. Znakovi će privremeno biti postavljeni u Parku.

– Nikad nije prerano za edukaciju najmlađih o važnosti očuvanja i osvještavanje o dragocjenosti pored koje živimo, a unutar koje imamo priliku svakodnevno boraviti. – izjavila je Marina Rajšić, autorica radionica.

Radionica Znakoviti park održat će se u ponedjeljak 31. listopada (ponedjeljak) s početkom u 10 sati, a namjenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti.

Tijekom radionice Obuhvat u fokusu će biti skulpture Plod (1975.), autorice Ane Bešlić i Obuhvat (1978.), autorice Vlaste Tihec Zorko. U tehnici tuša i laviranog tuša polaznici će proširiti svoje znanje o crtačkoj/slikarskoj tehnici s naglaskom na kompoziciju, kontrast i teksture, ali i analizi samih skulptura i zastupljenosti skulptura ženskih autorica u Parku skulptura Dubrova.

Radionica Obuhvat održat će se 4. studenog (petak) s početkom u 16 sati, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti.

Program Edukativnih šetnji i radionica u Parku skulptura Dubrova financijski potpomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a sufinanciraju Grad Labin, Općina Sveta Nedelja i Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum