Izložba „Fanzinoteka: Bez reznih linija“ u fažanskoj kasarni

Udruga Prostor urbane kulture organizira drugu ediciju izložbe fanzina čije je otvorenje predviđeno u subotu, 12. studenog s početkom u 19 sati u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.

Arhiv nezavisnih publikacija broji preko tisuću fanzina, knjižica, kataloga, grafika i plakata u svojoj kolekciji postavljenoj u Kasarni u Fažani. Projekt serije izložbi fanzina iniciran je sa ciljem da se javnosti kontinuirano prezentiraju nove i raznovrsne edicije prikupljene u Fanzinoteci. Prva izložba održala se 2020. godine tik pred početak pandemije.

Primarni okvir arhiviranja baziran je na suvremenoj produkciji s naglaskom na radove vizualnih umjetnika i DIY procese. Izložba se otvara u subotu, 12. studenog  u 19 sati kada će se moći prolistati veći broj fanzina nastalaih na radionicama Print Zine, radionici u sklopu Vladimi film festivala kao i razne publikacije domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica te umjetničkih kolektiva.

U Fažani je izrađena prva na svijetu umjetnička publikacija u potpunosti generirana umjetnom inteligencijom. Proizveden u dvadeset primjeraka, A.I. zine dio je izložbenog postava zajedno sa stotinjak, ljudskim rukama izrađenih fanzina, plakata i grafika.

Autor koncepta izložbe je Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture a program je samostalno realiziran vlastitim sredstvima udruge.

Za večernji glazbeni program zaduženi su DJ-i Toni Disco, Rinoma i Fresh New Guy. Ulaz je besplatan. Prostor udruge otvara se uz prethodnu najavu na mail: kasarnafazana@gmail.com ili putem facebooka: facebook.com/kasarnaprostorurbanekulture.

Izložba ostaje otvorena do 24. studenog, a već idući dan seli u Split gdje će biti izložena u galeriji CTRL+Z koja se nalazi u prostorima Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum