KUD “Lino Mariani” – SAC “Lino Mariani”

Adresa: Carrarina 1
Grad/općina: 52100 Pula
Telefon: 052/541-108; 052/222-881
E-mail: davor.grabar@yahoo.com


KUD “LINO MARIANI” – SAC “LINO MARIANI” slavio je 2005., visoku, 55. obljetnicu rada. Ljubavlju prema glazbi, istinskom potrebom za kulturnim činom i interesom za svekoliko očuvanje identiteta talijanske kulture: glazbe, jezika i običaja zborovi i orkestri ove cijenjene udruge – otvoreni svim građanima – pulsko su kulturno žarište s jakom refleksijom u Istri, ostalom dijelu Hrvatske i susjednoj Italiji. KUD-SAC “L. Mariani” u svom je sjedištu ugostio brojne zborove iz Hrvatske i Italije, a povodom 55. obljetnice zborovi su od 20 d0 23. listopada 2005. gostovali u Rimu.


Odabranim programom: stilski različitim skladbama – od opernih, klasičnih i sakralnih djela, do narodnih i gradskih napjeva te djelima suvremenih skladatelja i dakako skladbama Nella Milottija, zborovi ove udruge na brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu već desetljećima dokazuju ljepotu vokalnog glazbenog izričaja i potrebitost takovog djelovanja.


Povodom 50. obljetnice rada društvo je primilo priznanje Republike Hrvatske, a dirigent i skladatelj Nello Milotti Nagradu Grada Pule.


Zborovima ravnaju Linda Milani (muški zbor i mješoviti zbor) i Orietta Šverko (ženski zbor i mješoviti zbor); dirigent mandolinističkog orkestra je maestro Ivan Štekar; voditeljica solista Tatjana Šverko-Fioranti, a vokalnom grupom “Alta Marea” ravna Paola Stermotić.

Leave a Reply


+ 9 = 18

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum